Saturday , September 18 2021

În urma soluționării contestațiilor, numărul candidaților din județul Suceava care au promovat Evaluarea Națională a rămas neschimbat

Duminică, 4 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. La nivelul județului Suceava, situația promovabilității a rămas neschimbată în urma soluționării celor 634 de contestații. Drept urmare, 3.786 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, dintr-un total de 4.730 elevi prezenți la ambele probe.

Obiectiv, Suceava, elevi, Evaluare Nationala, masca

Asta înseamnă o promovabilitate de 80,04%, cu o rată de participare de 94,8%, în timp ce la nivel național au promovat 76,8% dintre candidații care au susținut cele două probe scrise.

Astfel, la Evaluarea Națională 2021, în județul Suceava, doar trei candidați au reușit să obțină media 10.00. Este vorba despre absolventul Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Mihnea Rădășanu, absolventul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, Sabin Vașcovici, și absolventul Colegiului Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Alexandru Constantin Vartolomei.

Astăzi începe sesiunea specială a Evaluării Naționale 2021, care a fost organizată pentru absolvenții de clasa a VIII-a care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în prima sesiune de examene. În județul Suceava s-au înscris doar doi candidați, care vor susține azi proba scrisă la Limba și literatura română, iar mâine proba la Matematică. În data de 9 iulie, ora 12:00, vor fi afișate rezultatele înaintea contestațiilor pentru sesiunea specială, urmând ca între orele 14:00 – 20:00 să fie depuse contestațiile. Afișarea rezultatelor finale va avea loc în data de 12 iulie.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților de clasa a a VIII-a va avea loc în data de 24 iulie. Media formată din notele obținute în urma susținerii probelor scrise la Limba și literatura română și Matematică, la examenul național de Evaluare Națională, reprezintă 80% din media de admitere la liceu. (O. N.)

 

Vezi si

Premierul Cîțu spune că, după evaluarea acțiunii poliţiştilor care au intervenit la incidentul din pădurea de la Coșna, este posibilă o verificare a Corpului de Control

Prim-ministrul Florin Cîţu  a declarat sâmbătă că după evaluarea activităţii poliţiştilor care au intervenit la …