Friday , December 2 2022

În ultima săptămână a scăzut  semnificativ  numărul sucevenilor diagnosticați cu viroze și pneumonii

74 de suceveni au prezentat forme grave și au avut nevoie de spitalizare. Campania gratuită de vaccinare continuă în cabinetele medicilor de familie

În ultima săptămână a scăzut numărul sucevenilor diagnosticați cu diferite forme de viroze respiratorii și pneumonii, comparativ cu săptămâna precedentă. Astfel, în ultimele șapte zile, 560 de persoane au ajuns la medic cu răceli, în scădere față de săptămâna trecută, cînd s-au înregistrat 848 de cazuri. Dintre aceștia, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 435 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, și anume 135 de îmbolnăviri și în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, cu 86 de cazuri. Urmează copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu 83 cazuri, apoi copiii nou-născuți, cu vârsta de până într-un an, cu 53 de cazuri. În statistica DSP urmează persoanele cu vârsta între  50 și 65 de ani, cu 42 de cazuri de viroze respiratorii. Printre persoanele trecute de 65 de ani au fost cele mai puține cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, aici înregistrându-se 36 de cazuri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, doar 14 au avut nevoie de spitalizare și au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 125 de cazuri de pneumonii, și acestea fiind în scădere față de săptămâna precedentă, când au fost 171 de cazuri, iar 60 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta trecută de 65 de ani, unde au fost 32 de cazuri de pneumonii, urmând persoanele cu vârsta între 50 și 64 de ani, cu 21 de cazuri de pneumonii. Printre sucevenii cu vârsta între 15 și 49 de ani și printre copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, au fost câte 20 de cazuri, urmând copiii cu vîrsta între doi și patru ani cu 17 cazuri. În rândul nou-născuților, cu vârsta până într-un an, au fost 15 cazuri.

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei sezoniere continuă în cabinetele mediclor de familie, pentru toată populația. (Cristina RUșTI)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …