Sunday , December 4 2022

În trei săptămâni va avea loc o nouă licitație pentru podul de la Mirăuți

Primăria Suceava a reluat procedura de organzioare a unei licitații pentru mdoernizarea podului de la Mirăuți. Marți a fost publicat un anunț de participare simplificat pe SEAP iar pe data de 5 decembrie va avea loc licitația – mai precis este termenul final de depunere al ofertelor.

Deși nu mai este nicio șansă ca anul acesta să mai înceapă măcar proiectarea tehnică pentru podul de la Mirăuți, darămite lucrările, Primăria Suceava a luat decizia reluării licitației pentru ca și în condițiile unor eventuale prelungiri ale procedurii – oferte multe de analizat (la licitația care a fost anulată au fost depuse nu mai puțin de șase oferte), clarificări multe de formulat, contestații etc – să fie o șansă mare ca lucrările să înceapă măcar în cea de-a doua jumătate a anului 2023.

Documentația față de prima licitație anulată de Primărie nu are modificări cu privire la termene și la suma de bani estimată a fi maximul necesar pentru realizarea proiectului și a lucrărilor. Astfel, proiectarea urmează să se facă în termen de 3 luni iar execuția lucrărilor la podul de la Mirăuți era prevăzută la 21 luni. Valoarea fără TVA a lucrărilor – conform documentației care a fost aprobată într-o precedentă ședință a Consiliului Local – este de 3.344.220 lei.

Deși în care câteva sute de metri mai la vale de actualul pod de la Mirăuți a fost făcut un pod peste râul Suceava unde circulația se derulează tot pe două benzi, în prezent, circulația traficului auto pe podul de la Mirăuți este numai pentru o singură bandă iar asta nu avantaja deloc traficul rutier mai ales că strada Mirăuților asigură circulația autoturismelor pentru două benzi de circulație. (D. P.)

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …