Friday , February 3 2023

În Suceava “colectarea selectivă” se face la strada principală, în spatele blocurilor gunoiul se ridică și nu prea

Caracterul selectiv al colectării deșeurilor în cartierul George Enescu capătă valențe deosebite față de ceea ce ar trebui să fie. După ce în diferite ocazii am semnalat probleme privind situarea pubelele îngropate chiar în dreptul pizzeriei Luca, în ultima perioadă s-a putut constata un revers al medaliei: deșeurile se ridică de acolo cu o frecvență mai bună decât se ridică de la pubelele îngropate și semiîngropate din spatele blocurilor.

Ceea ce „pentru unii este mumă, pentru alții este ciumă”. Desigur, este o hiperbolă: ciumă încă nu a ajuns să fie la pubelele din spatele acelor blocuri, dar focar de infecție este cu siguranță. Zi de zi, cel târziu până la ora 10:00, însă de obicei nu apucă ora respectivă, gunoiul este ridicat de la pubelele din fața respectivului local. Nu este vorba de a semnala o atitudine preferențială sau de a induce ideea că trebuie desconsiderat acel local având în vedere că în urmă cu câteva luni am semnalat problemele despre amplasarea chiar la strada principală. Ceea ce este însă de semnalat e tocmai lipsa egalității de tratament.

Cetățenii care locuiesc în spatele acelor blocuri nu au nicio vină pentru asta: plătesc taxele pe care autoritatea le cere. Chiar în avans pentru că, așa cum bine se știe, prima taxă încasată la bugetul local este cea pentru salubrizare. Oare ca să le fie strânse deșeurile la termen și să nu mai fie munți de gunoaie lângă buncăre în vreme ce la strada principală este curat, cetățenii de rând ar trebuie să facă un efort în plus le ducă la pubelele îngropate de la strada principală? Poate în felul acesta se fac economii la carburanții mașinilor de ridicat gunoiul? (D.P.)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …

One comment

  1. Pe G. Enescu, unde e facuta a doua poza, se ridica gunoiul de doua ori pe zi. Acuma, uneori, nu se ridica niciodata!
    De ce nu verifica tov vice, care raspunde de chestia asta? Ce interese are?De ce da bani aiurea? O fi avand rude anajate fictiv la astia cu gunoiul? Sau ia spaga? Naiba stie. Dar ce se intampla nu e normal!