Thursday , December 1 2022

In sfârşit, cursă aeriană directă spre Madrid de pe Aeroportul Suceava

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că, din primăvară, de la Suceava vor fi zboruri directe către Madrid (Spania) şi Verona (Italia). Ambele curse vor avea o frecvenţă de două pe săptămână. Zborurile vor fi operate de compania braşoveană COBREX Trans. In zilele în care vor fi programate cursele externe respective, compania va efectua şi un zbor Suceava – Bucureşti. “Continuăm discuţiile pentru introducerea de noi zboruri – va fi un nou anunţ zilele viitoare, şi continuăm demersurile pentru dezvoltarea Aeroportului Suceava”, a declarat, ieri, Gheorghe Flutur 

flutur 19 dec 2017

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a anunţat ieri că, din primăvară, de pe Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava, compania aeriană COBREX Trans va efectua zboruri directe către Madrid – Spania şi către Verona (Italia). Spre ambele destinaţii vor fi zboruri de două ori pe săptămână, Gheorghe Flutur anunţând şi faptul că  în zilele în care vor fi operate respectivele curse externe va fi realizată şi o cursă internă de la Bucuresti.

„Mă bucur să pot aduce veşti foarte bune despre Aeroportul Suceava, chiar acum la început de an. Suntem în discuţii pentru introducerea de noi zboruri de pe Aeroportul Suceava. Foarte multe solicitări au venit de-a lungul timpului din partea celor din Diaspora care ne-au cerut zbor spre Spania. Pot să spun că acest lucru se va întâmpla chiar în această primăvară. Este o nouă premieră pentru aeroportul sucevean.Suntem la finalul discuţiilor cu compania aeriana COBREX TRANS pentru operarea a încă două destinaţii externe de pe Aeroportul sucevean începând din primăvară.

Este vorba despre Suceava- Madrid (Spania) şi Suceava – Verona (Italia), fiecare cu câte două frecvenţe pe săptămână. Compania va opera cu o aeronava de tip Boeing 737 -300 cu 148 de locuri.  In zilele de operare va fi realizată şi o cursă internă cu Bucureştiul. Urmează ca în  zilele următoare compania să comunice deja programul de operare.  Aşadar, din primăvară, încă o companie va opera pe Aeroportul Suceava, introducând o nouă ţară ca destinaţie – Spania şi încă un zbor spre Italia (pe rute externe), precum şi noi zboruri interne Suceava-Bucureşti.  Continuăm discuţiile pentru introducerea de noi zboruri – va fi un nou anunţ zilele viitoare, şi continuăm demersurile pentru dezvoltarea Aeroportului Suceava”, a declarat, ieri, Gheorghe Flutur.

 Firma braşoveană COBREX TRANS se pregăteşte din 2016 să opereze pe Aeroportul de la Salcea

In martie 2016, OBIECTIV de Suceava a anunţat în exclusivitate că la Bucureşti se află în procesul de pregatire pentru a opera zboruri de pe Aeroportul Suceava o aeronavă Boeing 737-300. Informam atunci că aeronava respectivă  este închiriata de COBREX Trans din Braşov, a fost fabricată în anul 2000, are o capacitate de 148 de locuri, provine din Grecia şi este primul dintr-o serie de avioane pe care firma  şi-a propus să le inchirieze pentru a opera cu ele de pe Aeroportul Suceava.avion cobrex

“Aeronava este la Bucureşti şi urmează să obţinem de la autorităţile române toate documentele şi autorizaţiile necesare operării. Avionul va avea ca bază Aeroportul Suceava şi, deocamdată, până la sosirea celei de-a doua aeronave pe care intenţionăm să o achiziţionăm, vom opera zboruri de tip charter, urmând ca pe măsură ce ne vom lărgi flota să operăm zboruri de linie”, declara în martie 2016 Constantin Apăvăloaie, reprezentant al firmei COBREX Braşov.

Conform informaţiilor noastre, firma braşoveană se afla într-o strânsă relaţie de afaceri cu firma suceveană Daily Group, cunoscută pentru omniprezentele distribuitoare de cafea Daily Caffe, şi mai multe surse din piaţă susţin că DAILY ar fi implicată în această afacere.

Compania COBREX Trans Braşov este certificată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română ca operator aerian competent să efectueze operaţiuni comerciale de transport aerian, fiind licenţiată de către Ministerul Transporturilor pentru efectuarea de operaţiuni de transport aerian public intern şi internaţional. Operatorul COBREX TRANS desfăşoară atât operaţiuni de transport de pasageri, cât şi operaţiuni de lucru aerian, căutare şi salvare, supraveghere, operaţiuni cu încărcături suspendate, aerofotogrametrie, operaţiuni geodezice, lansare paraşutişti şi materiale.

În prezent, conform site-ului companiei, oferă servicii de transport aerian pe teritoriul României înspre orice destinaţie, cu un elicopter AS 350B3. De asemenea, compania pune la dispoziţia clienţilor două elicoptere AS 365 Dauphin, bimotoare, configurate pentru transportul a 8 pasageri fiecare, în condiţii VIP.

COBREX dispune din anul 2001 de propria organizaţie de întreţinere tehnică a elicopterelor seriile AS 350 şi AS 365 şi a tipurilor EC 120 şi EC 135P2i. Baza de operare este constituită din Heliportul COBREX Braşov, hangar pentru staţionarea şi parcarea elicopterelor, sistem de depozitare şi alimentare cu combustibil. (Tudor A.)

 

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …