Tuesday , September 27 2022

In sfârşit, controale la sânge şi amenzi uriaşe pentru transportatorii care “rup” drumurile judeţului

tir cu lemne

Fiindcă în Suceava nu sunt nici personal şi nici cântare suficiente, în ajutorul controlorilor de pe drumurile din judeţul Suceava au venit şi colegii lor de la Botoşani. Nu a fost încă finalizat controlul, însă până acum au fost date mai multe amenzi de 25.000 de lei fiecare, pentru transportatorii care au fost prinşi cu marfă peste masa maximă admisă a maşinii. Din câte se pare, controlorii au o „slăbiciune” mai mare pe cei care transportă masă lemnoasă, cele mai multe sancţiuni fiind date pentru aceştia

Pe drumurile naţionale din judeţul Suceava au început să fie, tot mai mult în ultimele zile, controale la cei care transportă diverse mărfuri. Acţiunile sunt tot mai intense şi sunt vizate îndeosebi camioanele care transportă lemn. Spre deosebire de alte ocazii, controalele sunt făcute, de această dată, şi de către inspectori veniţi din alte judeţe, nu doar din cei de la Suceava. Astfel, în aceste zile, în ajutorul colegilor lor de la Inspecţia pentru Circulaţia Rutieră Suceava au venit şi cei de la Botoşani. Motivul acestor controale mai intense ca de obicei ar fi legat de recentele luări de poziţie ale conducerii administraţiei judeţene în ceea ce priveşte traficul pe mai intens de mărfuri pe drumurile naţionale şi chiar cele judeţene cu maşini faţă de care sunt suspiciuni că ar fi încărcate mult peste masa maximă admisă.
Pentru ca să nu fie probleme majore în ce priveşte controlul, au fost puse cântare de o parte şi de cealaltă a sectoarelor de drum naţional pe unde au mers cei de la Inspectoratul Judeţean de Control Rutier, un cântar de la Suceava, iar altul fiind al colegilor acestora de la Botoşani. De asemenea, s-a făcut apel şi la ajutorul dat de Poliţia Rutieră, precum şi de inspectori silvici, celor de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare cerându-li-se să participe la astfel de acţiuni.
Pe de o parte, participarea inspectorilor silvici arată clar că atenţia celor care au început aceste controale s-a îndreptat cel mai mult pe transportatorii de lemne. De cealaltă parte, nici personalul de la Inspecţia Rutieră nici nu este foarte mare, fiind diminuat după ce, cu doi ani în urmă au fost comasate mai multe structuri cu atribuţii de control similare de la unităţi de stat cum ar fi Compania Naţională de Drumuri, ARR şi RAR.
Acţiunea ar fi demarat de la finele lunii mai, iar amenzile date au fost pentru mai multe încălcări ale legislaţiei rutiere cum ar fi cele legate de respectarea timpilor de conducere, însă printre cele mai grave au fost în cazul transporturilor de marfă peste masa autorizată. „Deocamdată am mers pe valoarea minimă a amenzii. Si aşa este destul de mare cuantumul minim”, au precizat surse din rândul celor care au participat la controalele pe drumurile naţionale din judeţ. Amenda pentru cei care depăşesc masa maximă admisă este de la 25 şi 35 de mii de lei. Inspectorii care au participat au dat amenzi de 25 de mii de lei, în primele zile ale acţiunii fiind date, potrivit unora dintre cei care au participat la controale, cel puţin şase astfel de sancţiuni, o firmă cu sediul în judeţul Bistriţa Năsăud, dar care are mai multe puncte de lucru în judeţul Suceava încasând două amenzi de acest fel. Alte firme care au primit amenzi de 25 de mii de lei pentru că transportau lemn peste masa admisă a camionului sunt din zona de munte a judeţului. (D.P.)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …