Wednesday , April 7 2021
Breaking News

În semestrul II, studenții USV vor avea cursuri online, iar seminariile și laboratoarele se vor desfășura “față în față”

Formula adoptată de universitarii suceveni pentru semestrul I va fi valabilă și în al doilea semestru al acestui an universitar, care a început azi. Examenele, colocviile, restanțele, reexaminările, examenele de finalizare a studiilor, examenele de grad și oricare alte examinări, inclusiv cele de evaluare pe parcurs, se vor susține on-site, cu formații de studiu potrivite cu capacitatea sălilor în care se desfășoară examinarea. Purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, iar în campus au voie să intre doar studenții, personalul și invitații USV

Modul în care se vor desfășura activitățile didactice în semestrul II al actualului an universitar, care a început astăzi, pentru studenții Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) este același ca în semestrul I. Studenții din anii I și II licență vor avea cursuri online tot semestrul, iar seminariile și laboratoarele se vor ține onsite în primele 6 săptămâni. Studenții de anul I master vor avea cursuri online tot semestrul, iar seminariile și laboratoarele vor fi organizate onsite în ultimele 7 săptămâni. Studenții din ani finali au cursuri online în primele 10 săptămâni, iar seminarii și laboratoare onsite, începând cu 5 aprilie a.c.

Ca și în semestrul I, examenele, colocviile, restanțele, reexaminările, examenele de finalizare a studiilor, examenele de grad și oricare alte examinări, inclusiv cele de evaluare pe parcurs, se vor susține on-site, cu formații de studiu potrivite cu capacitatea sălilor în care se desfășoară examinarea.

Pentru a reduce densitatea populației școlare în campus pe durata activităților față în față (onsite) și a cazării în cămine, în limitele impuse de restricțiile sanitare în vigoare, Senatul USV a decis, înainte de începerea anului universitar, o serie de măsuri care vor fi valabile și în semestrul II. La ciclul de licență studenții sunt împărțiți în două grupuri, în timp ce activitatea la masterat se desfășoară fără separarea pe grupe de studenți. Toate activitățile tutoriale și asistate de la învățământ la distanță se desfășoară on-site. Toate activitățile on-line vor fi înregistrate de către cadrele didactice.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, iar în campus au voie să intre doar studenții, personalul și invitații USV, și doar pe la intrările organizate în acest sens.

Semestrul II al anului universitar 2020-2021 începe pe 1 martie și se încheie în data de 6 iunie, având 14 săptămâni. Vacanța studenților, de trei săptămâni, va fi între 7-27 iunie pentru primul grup, iar pentru celălalt este programată între 28 iunie-18 iulie. Sesiunea de examene de vară pentru grupul A va fi organizată între 28 iunie-18 iulie, iar pentru grupul B între 7-27 iunie, excepție făcând studenții din ani terminali, care au un program diferit. (O. NUȚU)

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …