Sunday , December 4 2022

In Săptămâna Patimilor, vice-primarul din Rădăşeni a demarat o campanie umanitară pentru o femeie bolnavă de cancer

Maricica Păun, vice-primar în comuna Rădăşeni, încearcă să salveze o consăteancă, în vârstă de 32 de ani, diagnosticată cu cancer de col uterin. Impresionat de povestea Cătălinei Puşcaşu, un tânăr ieşean stabilit în Marea Briatanie, a demarat o campanie on-line, anunţând că a strâns deja 7.000 de lire sterlinecatalina puscasu (PUNE BANDA PE OCHI LA COPII te rog)

Comunitatea din satul Lămăşeni – Rădăşeni, la îndemnul vice-primarului Maricica Păun, încearcă să se mobilizeze, acum, în Săptămâna pati­milor, şi să ajute o femeie diagnosticată cu cancer de col uterin. Este vorba despre Cătălina Puşcaşu (foto), din comună, în vârstă de 32 de ani. Femeia are doi copii iar acum nu este acasă să le facă micuţilor pască, cozonac şi ouă roşii, şi se luptă cu o boală cruntă, pe un pat de spital, din Cluj. „A rămas orfană de tată la vârsta de doi ani, iar apoi, la zece ani, viaţa i-a mai dat o lovitură, luându-i şi mama de lângă ea. Rămasă singură, copil fiind, a fost crescută de bunici. Acum, la vârsta de 32 ani, este mamă a doi copii minori care mai mult ca oricând au nevoie de mamă. Apelăm la toţi prietenii noştri pentru a o sprijini pe Cătălina în lupta cu cea mai grea suferinţă, un cancer galopant, şi pentru a avea o ultimă speranţă şi posibilitatea de a se trata la o clinică din Cluj, care a acceptat-o”, a menţionat  Maricica Păun, în mesajul care l-a transmis către cei care ar putea-o ajuta pe Cătălina.

Impresionat de povestea de viaţă a acestei femei, un fost sportiv de performanţă din Iaşi, stabilit de aproape 20 de ani în Marea Britanie, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe o reţea de socializare, menţionând că deja s-a strâns suma de 7.000 de lire sterline. “Mulţumim tuturor! Campania va rămâne deschisă până pe 7 aprilie, iar cei care vor dori să doneze o pot face în continuare, până la această dată. Poate că mulţi au trecut nepăsători pe lângă campania de ajutor, aşa că ţin să vă reamintim că doamna Cătălina Puşcaşu se luptă cu cancerul, o boală nemiloasă, iar noi luptăm alături de ea. Banii îi sunt necesari pentru tratamente şi nevoi personale, de zi cu zi. Momentan, femeia nu are nici un venit. Speranţa la viaţă există, iar noi o putem ajuta. Sunt multe alte persoane în situaţia dumneaei, care merită ajutorul nostru. Sper ca această campanie iniţiată de mine să fie un strigăt şi, în acelaşi timp, un apel către toţi cei din jur, să facă acelaşi lucru şi să ne ajutăm reciproc. Eu mă voi deplasa personal la Lămăşeni şi îi voi înmâna doamnei banii, în prezenţa mai multor martori locali. Voi posta live pe Facebook, iar atunci veţi avea cu toţii ocazia să o cunoaşteţi pe Cătălina Puşcaşu şi să îi transmiteţi urările voastre. Sperăm că asta se va întâmpla cât mai curând”, a scris ieşeanul pe pagina de Facebook.

Sucevenii care vor să o ajute pe Cătălina Puşcaşu, o pot face donând în contul deschis la BCR – RO08RNCB0237055814960001 pe numele soţului ei, Constantin Puşcaşu.(Cristina RUSTI)

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …