Monday , September 26 2022

In primele patru luni din 2013, sucevenii au cumpărat doar 160 de maşini noi

Masini noi

Cu această cifră ne plasăm în pluton, pe locul 17 la nivel naţional. Deşi scăderea faţă de anul trecut este de 6%, putem spune că “stăm bine” comparativ cu judeţul Mehedinţi, unde, în primele patru luni ale anului, s-a cumpărat o singură maşină nouă


In judeţul Suceava, în primele patru luni ale acestui an s-au vândut 160 de maşini noi, faţă de 171 în perioada corespunzătoare a anului trecut, ceea ce înseamnă o scădere de 6%. Comform unei statistici realizate de Ziarul Financiar, doar în 24 de judeţe s-au vândut în primele patru luni ale anului 2013 peste 100 de maşini, Suceava plasându-se în acest clasament pe locul 17. Dacă luăm în calcul autoturismele nou vândute la mia de locuitori, indicatorul este în judeţul nostru de 0,7, cu mult sub Bucureşti – 7,7; Cluj – 3,5; Braşov- 4,1; Argeş – 3,1; Constanţa – 2,4; Timiş – 1,9; Iaşi -1,8; Sibiu – 2,1; Brăila – 2,4, etc.
Deşi nu ne putem compara cu Mehedinţiul, unde, în primele patru luni ale acestui an a fost vândută o singură maşină, cu Covasna – 6 maşini, Sălaj – 12, Botoşani – 19 sau Ialomiţa – 21, rămâne ca subiect de analiză faptul că Suceava este totuţi un judeţ în care proprietarii de automobile sunt din ce în ce mai mulţi. Desigur, sucevenii care lucrează în străinătate au populat curţile proprii cu automobile aduse din străinătate, care aşteaptă înscrierea în circuitul oficial.
In primele patru luni ale anului, în România au fost vândute 13.400 de maşini noi. In Suceava, 160, o medie nu prea onorabilă pentru apetenţa pe care sucevenii o au pentru a conduce autoturisme. Ca o medie, nu mai mult de 1,3 maşini pe zi. Conform analizei realizate de Ziarul Financiar, creşterea vânzărilor de maşini precum şi menţinerea acestora la un volum ridicat, sunt în directă corelaţie cu rata şomajului, care în Bucureşti este de sub 2%, în Cluj de circa 3%, în vreme ce la Suceava este de circa 6%. (N.R.)

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …