Saturday , March 25 2023

În prima lună din acest an, 39 de copii și 35 de adulți din Ucraina au beneficiat de servicii sociale la Centrul Blue Dot din Vama Siret

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a informat că în prima lună din acest an 39 de copii și 35 de adulți din Ucraina au beneficiat de servicii sociale la Centrul Blue Dot, din Vama Siret, însemnând consiliere, suport emoțional, respiro, sprijin material, sprijin pentru transport sau cazare etc. De asemenea, 9 minori ucraineni neînsoțiți au trecut prin Vama Siret, însă persoanele care îi însoțeau erau împuternicite de către părinții minorilor.

Echipa Serviciului Urgențe efectuează periodic, vizite de monitorizare a copiilor care se află ocrotiți în centrele de refugiați din Suceava, aparținând de Fundația Fight For Freedom, împreună cu reprezentanții legali ai acestora.

Potrivit DGASPC Suceava, de la începutul conflictului armat, în jur de 2.050 de mame/adulți și în jur de 5.500 copii au trecut prin Spațiile Blue Dot din Vama Siret. Un număr de aproximativ 1.200 de minori neînsoțiți au fost asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători mai departe alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți. De asemenea, 41 de minori ucraineni neînsoțiți au beneficiat de măsura plasamentului în regim de urgență prin dispoziția directorului executiv, la Casa de tip Familial ”Universul Copiilor” din Rădăuți. Centrul Maternal Suceava găzduiește de la începutul războiului în Ucraina, cu măsură de protecție, un cuplu mamă-copil, ambii minori.

O echipă din cadrul Serviciului Urgențe efectuează vizite în localitățile care găzduiesc refugiați din Ucraina, pentru înregistrarea copiilor prin intermediul apricației PRIMERO, pentru a identifica cazurile vulnerabile și nevoile acestora și pentru a veni în sprijinul mamelor și copiilor acestora. Au fost vizitate peste 60 de localități, inclusiv municipiul Suceava, care găzduiesc circa 500 de familii și 1.000 de copii, precum și 60 persoane în vârstă, din Ucraina. (O. N.)

 

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …