Saturday , February 4 2023

In perioada 22 – 26 mai vor avea loc înscrierile la examenul de Bacalaureat

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a se vor putea înscrie pentru a susține examenul în sesiunea iunie- iulie

inscrieri bacalaureat [800x600]

In perioada 22 – 26 mai, elevii claselor a XII-a și a XIII-a se pot înscrie pentru a susține examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017.

Conform calendarului de desfășurare a examenului de Bacalaureat, pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a cursurile se vor încheia pe data de 26 mai. Probele din cadrul examenului de Bacalaureat vor începe cu cele de competențe. Astfel, în perioada 6-7 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, iar în perioada 8-9 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. In perioada 12-13 iunie se va desfășura proba de evaluare a competențelor digitale, iar în perioada 15-16 iunie va avea loc ultima probă din cadrul competențelor, cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

In perioada 26-30 iunie se vor desfășura probele scrise. Pe 26 iunie va avea loc proba scrisă la Limba și lite­ratura română, iar pe 27 iunie va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă. Pe data de 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului. In funcție de profilul urmat, absolvenții de liceu vor susține această probă la Matematică sau Istorie. Ultima probă din cadrul exa­menului de Bacalaureat se va desfășura pe 30 iunie, atunci când elevii vor susține proba la alege a profilului, la una din disciplinele Geografie, Logică și Argumentare,  Psihologie, Economie, Filosofie, Chimie, Fizică, Biologie și Informatică, din care elevii vor putea alege în funcție de profilul urmat în timpul liceului.

Rezultatele vor fi afișate pe 5 iulie, contestațiile putând fi depuse în aceeași zi. In perioada 6-9 iulie 2017 comisiile vor rezolva contestațiile depuse de către absolvenți, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

La probele de evaluare a competențelor, candidații pot obține unul dinte calificativele: utilizator începător, mediu, avansat sau experimentat. Spre deosebire de competențe, unde rezultatul nu influențează media finală de la examen și nici nu condiționează susținerea probelor scrise, la probele scrise elevii trebuie să obțină minimum nota cinci la fiecare disciplină de examen, iar media finală trebuie să fie minimum șase, astfel încât elevul să promoveze examenul de Bacalaureat.

In acest an, ar trebui să susțină exa­menul aproximativ 5.600 de elevi încriși în clasa a XII-a. După desfășurarea simulărilor, în luna martie, la nivelul județului Suceava 44,8% dintre elevii de clasa a XII-a și a XIII-a care au susținut simularea au obținut media 6, media minimă cu care pot promova examenul de Bacalaureat. (Alexandra IONICA)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …