Tuesday , April 23 2024

În luna martie au murit 12 suceveni diagnosticați cu COVID, cât în lunile ianuarie și februarie la un loc

În perioada 1-29 martie s-au înregistrat 12 decese printre sucevenii diagnosticați cu Covid 19. În ianuarie au fost opt decese, iar în luna februarie cinci pacienți au murit. Și numărul spitalizărilor este în creștere. La Spitalul Județean a decedat ieri un pacient diagnosticat cu Covid 19, iar un alt pacient este în stare gravă în secția ATI, intubat.

Cadrele medicale sunt îngrijorate deoarece numărul sucevenilor diagnosticați pozitiv cu Covid 19 continuă să crească, doar în ultimele zece zile fiind 243 de cazuri iar numărul deceselor în rândul pacienților cu acest diagnostic, este în luna martie cât în ianuarie și februarie împreună. În această lună, sunt 591 de suceveni care au fost diagnosticați pozitiv cu Covid 19, iar în cursul lunii trecute s-au înregistrat 381 de cazuri. Cele mai multe cazuri pozitive au fost diagnosticate pe data de 28 martie, când din 924 de teste făcute, 41 de suceveni au fost diagnosticați cu Covid 19, observându-se un trend ascendent de la zi la zi. În județ sunt centre de evaluare Covid la spitalul sucevean, la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc și la Spitalul Rădăuți. Din nefericire, cinci suceveni diagnosticați cu Covid 19 au decedat, în cursul lunii februarie, în luna ianuarie au fost înregistrate opt decese iar de la 1 martie până în prezent s-au înregistrat 12 decese printre pacienții diagnosticați cu Covid 19, ultimul deces fiind înregistrat la spitalul sucevean, miercuri, 29 martie.

Şi numărul cazurilor grave care necesită spitalizare este în continuă creștere. În spitalele din județ, ieri erau internați 67 de pacienți cu Covid, dintre care 38 de pacienți sunt internați la Spitalul Județean, 15 sunt la Spitalul Municipal Rădăuți, nouă la unitatea spitalicească din Rădăuți și alți cinci pacienți diagnosticați cu Covid sunt internați la spitalul din Siret. Printre acești pacienți, șapte sunt copii. Trei suceveni sunt în stare foarte gravă, fiind internați în secția de Terapie Intensivă, iar unul dintre aceștia este intubat.

Cadrele medicale recomandă în continuare vaccinarea anticovid ca principală metodă de prevenție, deoarece numărul cazurilor continuă să crească într-un ritm constant, de la începutul anului. Numărul medicilor de familie din județ care administrează noile vaccinuri anti-Covid este de zece cadre medicale. Este vorba despre un singur medic în municipiul Suceava și de către un medic de familie din Vulturești, Moara, Zvoriștea, Preutești, Fântăna Mare, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candrenilor și Dolhești.  ” Vaccinarea împotriva Covid-19 este opțională, se face la cerere, pe baza consimtământului informat și este gratuită. În municipiul Suceava vaccinul  anti-COVID-19 Cominarty Omicron, poate fi efectuat la CMI Dr. șerban Elena Drăguța. Vaccinul  Cominarty Omicron  se administrează persoanelor care au minimum trei luni de la ultima doză din schema de vaccinare primară anti-COVID-19. Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 (15/15 micrograme)/doză dispersie injectabilă este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzate de SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 12 ani și peste, cărora li s-a administrat anterior cel puțin o schemă primară de vaccinare împotriva bolii COVID-19.”, a declarat Gabriela Budeanu, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică. Cei care doresc să se vaccineze împotriva acestui virus, o pot face și într-unul din cele două centre de vaccinare deschise în județ, și anume la Spitalul de Boli Cronice Siret și la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …