Thursday , June 24 2021

În ciuda temperaturilor ridicate, peste 50 de persoane au fost intrenate în spital din cauza răcelilor

Reprezentanții DSP au anunțat că peste 50 de persoane au fost internate într-una din unitățile spitalicești din judeș, după ce au prezentat forme grave de viroze și pneumonii. Chiar dacă numărul total al sucevenilor diagnosticați cu infecții respiratorii, scade de la o săptămână la alta, numărul cazurilor grave se menține constant. Astfel, în ultimele șapte zile, 254 de persoane au ajuns la medic cu răceli, în scădere față de săptămâna trecută, cînd s-au înregistrat 416 cazuri. Dintre aceștia, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 188 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, și anumne 48 de cazuri, printre copiii cu vârsta între cinci și 14 ani, au fost 46 de cazuri, urmând persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, cu 41 de cazuri. În rândul copiilor cu vârsta de până într-un an, au fost 25 de cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârsta trecută de 65 de ani, au fost 15 cazuri. În statistica DSP urmează persoanele cu vârsta între  50 și 65 de ani, cu 13 cazuri de viroze respiratorii. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 14 opt au avut nevoie de spitalizare și au fost internați pentru tratament de specialitate, față de opt câți au fost internați în săptămâna precedentă.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 66 cazuri de pneumonii, și acestea fiind în scădere față de săptămâna precedentă. 37 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta trecută de 65 de ani, unde au fost 17 cazuri, urmând persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani, unde au fost 16 cazuri. Printre copiii cu vîrsta între doi și patru ani, au fost diagnosticate 13 cazuri de pneumonie, iar printre sucevenii cu vârsta între 50 și 64 de ani au fost 11 cazuri. În rândul nou-născuților, cu vârsta până într-un an, au fost opt cazuri iar cele mai puține diagnostice de pneumonie au fost puse în rândul copiiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, unde medicii au diagnosticat doar un singur caz. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului Nr. M2 – 1121