Sunday , March 3 2024

In cateva ore, niste pustani din Pojorata au spart trei locuinte

~n data de 22 august a.c., în jurul orei 13.00, poli]i[tii din cadrul Postului de Poli]ie Vama au fost sesiza]i, prin „SNAU 112”, de Niculi]\ S. de 57 ani [i Vasilic\ I. de 34 ani, ambii din localitate, vecini, despre faptul c\, la aceea[i dat\, între orele 09.00-13.00, în timp ce se aflau la biseric\, persoane necunoscute au p\truns în locuin]ele lor, de unde au sustras bunuri, bijuterii [i bani. Cu ocazia deplas\rii la fa]a locului, la locuin]a lui Niculi]\ S. s-a stabilit c\ autorii au p\truns în interior prin folosirea cheilor l\sate de proprietar ag\]ate pe unul din pere]ii exteriori ai casei [i au sustras un telefon mobil, bijuterii [i suma de 500 lei, valoarea prejudiciului fiind de circa 1.930 lei.
În urma cercet\rilor efectuate la locuin]a p\r]ii v\t\mate Vasilic\ I., s-a constatat c\ autorii au p\truns în cas\ prin for]area [i escaladarea unei ferestre, de unde au sustras un telefon mobil în valoare de aproximativ 250 lei. De asemenea, pe timpul activit\]ilor de cercetare la fa]a locului la cele dou\ p\r]i v\t\mate men]ionate, s-a prezentat [i Constantin L. de 48 ani, localnic, care a sesizat c\ persoane necunoscute au p\truns [i în locuin]a sa [i au sustras bunuri. Din cercet\ri s-a stabilit c\ la aceea[i dat\, în timp ce Constantin L. dormea în locuin]\, persoane necunoscute au p\truns în imobil pe u[a l\sat\ descuiat\ de c\tre acesta [i au sustras un telefon mobil, bijuterii [i o moned\ argintie, valoarea prejudiciului fiind de circa 800 lei.
Ieri, în urma activit\]ilor desf\[urate de poli]i[ti, au fost identifica]i suspec]ii de comiterea faptelor ca fiind Sorin S. de 18 ani, Bobi L. de 20 ani [i minorul D. M. de 11 ani, to]i din comuna Pojorâta. Valoarea total\ a prejudiciului este de circa 3.230 lei, recuperat în propor]ie de 40%. Suspec]ii sunt cerceta]i în stare de libertate pentru s\vâr[irea infrac]iunii de „furt calificat”.

Vezi si

Cetatea de Scaun a fost redeschisă pentru vizitare. Lucrările de restaurare continuă 

Cetatea de Scaun a Sucevei, a fost redeschisă pentru vizitare, vineri, 1 martie, după mai …