Wednesday , April 7 2021

În bugetul local al Sucevei vor fi prevăzute fonduri pentru reparația și modernizarea patinoarului

În proiectul de buget local al Municipiului Suceava pentru acest an au fost prevăzute fonduri pentru demararea unui proiect de reparații capitale și modernizare a patinoarului artificial de pe strada Universității. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu, urmare a unor discuții pe care le-a avut, separat, cu fiecare grup de consilieri locali suceveni, sugestia insistentă de altfel venind din partea unora din aleșii locali.

De altfel, tema patinoarului a fost abordată la un interviu pe care edilul l-a avut la un post de radio. „Dacă tot anunța domnul viceprimar că se închide patinoarul, poate se găsesc variante și cu privire la acesta, măcar în anii următori și cu privire la patinoar”, fusese întrebarea adresată în mod expres primarului Ion Lungu. Edilul a pus pe contul său de facebook atât întrebarea, cât și răspunsul, cum de altfel a pus și alte aspecte care au fost discutate la respectivul interviu. „Avem prinse fonduri (pentru patinoar – n.r.). și vreau să vă spun că în urma discuțiilor din acest an cu consilierii locali la fundamentarea bugetului, mă refer la consilierii de la Pro-România, în mod special domnul consilier Radu Pricope a ridicat această problemă, au cerut să introducă în buget acestea lucrări de modernizare a patinoarului artificial. Urmează să facem acest lucru. Desigur, noi sperăm ca într-o zi să ajungem să facem o reparație totală, capitală acolo având în vedere că am depus o fișă în acest sens la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Ion Lungu, la un post de radio.

Precizăm că „fișa tehnică” la care se referea edilul este doar o primă etapă în ceea ce privește o ulterioară finanțare de la Ministerul Dezvoltării – sau poate prin Compania Națională de Investiții – a unui proiect referitor la ceea ce se dorește a face pentru reparația/modernizarea patinoarului. Într-o primă etapă sunt necesare însă o serie de studii de teren și, bineînțeles, studiul de fezabilitate necesar în atare situații și care, dacă proiectul de buget ar fi votat în forma la care se referă primarul (cu sume pentru patinoar), atunci ar putea fi realizat în acest an. (D.P.)

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …