Sunday , September 19 2021

În anii următori, la Suceava, va fi ridicat un Centru de securitate cibernetică și cercetare inovare pentru inteligența ambientală

“Centrul interdisciplinar de cercetare, dezvoltare și inovare dedicat inteligenței ambientale și securității cibernetice (IASeC)” va avea un regim de înălțime P+4E+5E retras și va fi ridicat cu o amprentă mică la sol între bazinul de natație al USV și sediul ISCIR

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) continuă să extindă campusul prin diverse proiecte de investiții referitoare la clădiri pentru diverse activități de dezvoltare a respectivei instituții de învățământ superior. Este vorba de un domeniu de nișă – anti-hacking după o denumire nu tocmai academică – pe care însă instituția suceveană de învățământ superior vrea să îl dezvolte.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, mai exact pe data de 8 septembrie, Primăria Municipiului Suceava a emis pentru USV un certificat de urbanism privind „obținerea autorizației de construire pentru «Centru interdisciplinar de cercetare, dezvoltare și inovare dedicat inteligenței ambientale și securității cibernetice (IASeC)», regim de înălțime P+4E+5E retras și organizare de șantier”.

De fapt, este o mai veche idee a conducerii USV care acum, într-un context complicat, și-a găsit drumul cu toate că ea fusese vehiculată, cu o oarecare timiditate, totuși, încă din 2016-2017 când mai multe atacuri cibernetice au dat de furcă diverselor instituții din țara noastră și din țări vecine. Cât privește clădirea pe care vrea să o dezvolte USV, aceasta va avea o amprentă mică la sol și va fi construită între bazinul de natație al USV și sediul Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, cunoscută publicului larg după prescurtarea ISCIR. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ministrul de Interne: Incidentul de la Suceava, de neînţeles; cei care exploatau masa lemnoasă acolo o făceau legal

Ministrul de Interne, Lucian Bode, apreciază că incidentul de la Suceava, unde doi jurnalişti şi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *