Wednesday , September 28 2022

În acest weekend, la Ciocănești are loc Festivalul Național al Ouălor Încondeiate

Anul acesta Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești se va desfășura în perioada 09-10 aprilie 2022. Comuna – muzeu Ciocănești găzduiește cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate, eveniment care se bucură de prestigiu și dincolo de hotarele țării.

Inițial, se pare că programul se dorea a include și date de 8 aprilie. Cel puțin așa rezultă dintr-o informare publicată pe site-ul Comunei Ciocănești cu privire la calendarul evenimentelor pentru acest an, dar ulterior s-a decis ca evenimentele să fie concentrate într-un interval de numai două zile.

În afara tradiționalelor și, altminteri, așteptatelor expoziții cu vânzare de încondeiat ouă precum și a două concursuri de încondeiat ouă – „Dr. ANTON SETNIC” și „Înv. NOVAC NORBET” – programul de sâmbătă mai cuprinde, intercalate de recitaluri folclorice, un târg de meșteri populari, expoziție – concurs de împodobire a coșului pascal, lansare de carte, un seminar despre relația dintre potențialul turistic și arhitectura tradițională – denumirea uzitată este însă ceva mai elaborată, ca pentru inițiați și anume „patrimoniu vernacular” – dar au fost incluse și alte evenimente precum premierea participanților la concursuri și un vernisaj. Asta pentru ca a doua zi să fie reluate târgurile de ouă încondeiate și să aibă loc un program de cântece patriotice și religioase. (D.P.)

Vezi si

Grupul Medical Provita deschide la Suceava Clinica NORD, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro 

Deschiderea Nord Suceava vine cu o serie de premiere în regiune, din punct de vedere …