Wednesday , February 8 2023

În 2021 sucevenii au donat de trei ori mai multe haine și jucării pentru nevoiași decât în 2020

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, susține despre containerele pentru donații amplasate de Primăria Suceava în oraș că „și-au dovedit utilitatea”, volumul donațiilor în haine, încălțăminte, jucării fiind de trei ori mai mare în 2021 față de 2020. Sunt amplasate câte două containere la fiecare locație – zona Pieței Agroalimentare din cartierul Burdujeni; intersecția străzilor Stațiunii cu Slătioara din cartierul Obcini; Cartierul George Enescu – la intersecția străzii Zorilor cu bulevardul George Enescu; în zona Pieței Centrale Agroalimentare – unul fiind destinat adulților, iar celălalt copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 – 14 ani.

Respectivele containere au fost amplasate în cadrul unui mai vechi program al municipalității sucevene legat de o așa numită „bugetare participativă” în care se organiza un concurs de idei ale publicului sucevean pe pagina de internet a Primăriei și timp de câteva săptămâni avea loc un proces de votare. Una dintre ideile care au strâns cele mai multe opțiuni din partea publicului care a participat la acel program de bugetare participativă a fost cu referire la instalarea unor containere pentru haine și jucării.

„Aveți îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării pe care nu le mai folosiți? O persoană nevoiașă s-ar putea bucura de acestea. Cele 8 containere pentru donații au fost amplasate cu gândul la cei care au nevoie, oferindu-le un ajutor, dar și la cei care vor să dăruiască haine, încălțăminte sau jucării, ușurându-le procesul de donație. M-am bucurat să observ cum volumul donațiilor a crescut considerabil anul trecut. Dacă în 2020 acesta însuma 17.900 kg, în anul 2021 au fost colectate 54.200 kg, dintre care 49.630 kg au fost distribuite oamenilor nevoiași, iar restul de 4.570 kg au fost reciclate, neputând fi folosite”, a arătat Lucian Harșovschi.

Lucrurile donate ajung la cei nevoiași prin intermediul celor de la Fundația Ana, cu care Primăria Municipiului Suceava continuă și în acest an colaborarea. Donațiile depozitate sunt ridicate periodic, sortate, spălate, dezinfectate, apoi distribuite cazurilor sociale. (D.P.)

Vezi si

Ioan Balan: ”Cazierul judiciar eliberat online ne demonstrează cât de mult poate fi simplificată viața românilor prin digitalizare!”

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut o declarație în plenul Camerei Deputaților în …