Wednesday , February 8 2023

„Impactul pandemiei COVID-19 asupra tineretului” – întâlnire în Letonia la care vor participa și reprezentanți ai municipiului Suceava

În Letonia va avea loc în luna februarie un eveniment menit să analizeze efectele pandemiei de noul coronavirus asupra tineretului. Din câte se pare, inclusiv din Municipiul Suceava vor fi prezenți participanți. Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană intitulat „RE-ACT- Reflections on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth – Impactul pandemiei COVID-19 asupra tineretului. Analiza eficienței măsurilor adoptate și a capacității de răspuns”.

Evenimentul se va derula în perioada 15-17 februarie 2023, la Kekava, un orășel situat aproape de capitala Letoniei, frumosul oraș baltic Riga. Deocamdată Primăria Municipiului Suceava nu a făcut publice foarte multe date, însă în curs este o procedură de achiziție pentru servicii de transport și cazare pentru două persoane. Suma solicitată pentru acoperirea costurilor aferente acestei deplasări – potrivit celor aflate încă în negociere pe SEAP fiind vorba de 39.160 de lei fără TVA, adică aproape 8.000 de euro – este decontată din fondurile nerambursabile oferite de Uniunea Europeană in cadrul bugetului proiectului RE-ACT- Reflections on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth– Impactul pandemiei COVID-19 asupra tineretului. Analiza eficienței măsurilor adoptate și a capacității de răspuns”. Nu este vorba doar de participarea la întâlnirea transnațională organizată în Letonia, ci și de deplasare și cazare la București, în data de 14 februarie: 2 camere, în regim single pentru o noapte. Cazarea din Letonia nu va fi la Kekava, ci în capitala Riga (2 camere – în regim single, 2 nopți), cu condiția să fie în hotel de minim 2 stele situat la o distanță de maxim 1.000 m de centrul orașului. Deplasarea pentru cele două persoane pentru transportul avionului se va face la clasa „economic” în contextul în care durata călătoriei cu avionul nu trebuie să depășească 12 ore cu tot cu eventualele escale. (Dan PRICOPE)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …