Friday , October 7 2022

IMM-urile din Suceava, întâlnire cu ministrul Maria Grapini

imm agheorghicesei


Cu prilejul organizării unor serii de manifestări care au marcat Ziua Intreprinzătorului – ediţia 2013 şi împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea PIMM Galaţi, în perioada 16-18 mai, Federaţia Patronală IMM din judeţul Suceava, reprezentată de Liliana Agheorghicesei, preşedintele IMM Suceava, a fost prezentă la Galaţi cu o delegaţie formată din 60 de oameni de afaceri ai judeţului, alături de reprezentanţi ai Patronatului IMM din judeţ, ai Patronatului Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava şi ai Patronatului Tinerilor Intreprinzători. Pe parcursul celor trei zile, peste 200 IMM-uri din întreaga ţară au participat la aceste manifestări care au inclus un Business Club în cadrul căruia firmele şi-au prezentat activităţile, ofertele de produse şi servicii, stabilind totodată şi noi contacte de afaceri şi relaţii de colaborare şi parteneriat, un Seminar Naţional cu tema ”Competitivitate şi direcţii de dezvoltare în 2013”, o vizită de lucru şi documentare la o importantă companie privată din Galaţi (S.C. Menarom PEC SA) ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul naval, două spectacole de înaltă ţinută artistică denumite Super Fashion şi Primăvara simfonic susţinute de un creator de modă gălăţean şi de maestrul Tudor Gheorghe împreună cu Orchestra Simfonică şi Corul Teatrului Muzical ”Nae Leonard” din Galaţi, cât şi o croazieră pe Dunăre care a oferit participanţilor prilejul de a dezvolta relaţii de parteneriat în cadrul unor ateliere de lucru. Un moment deosebit de important din cadrul Seminarului Naţional l-a constituit dialogul derulat între reprezentanţii firmelor IMM şi Ministrul Delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism – Maria GRAPINI.
„A fost un dialog interactiv, constructiv, care a răspuns multor probleme sesizate de oameni de afaceri ce îşi desfăşoară activitatea în diverse domenii ale economiei româneşti. Printre problemele semnalate s-au numărat reglementarea impozitului forfetar, reinvestirea impozitului pe profit, înfiinţarea poliţiei turistice şi a tribunalelor comerciale, modificarea Legii 82, creditarea tinerilor intreprinzători şi a femeilor antreprenor, creşterea absorbţiei fondurilor structurale”, a declarat Lili Aghiorgicesei, preşedintele IMM Suceava. La Galaţi au fost numeroşi invitaţi de seamă precum Maria Grapini, ministru, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), preşedinţii organizaţiilor IMM din întreaga ţară, prefectul judeţului Galaţi, primarul municipiului Galaţi, preşedinţii CECAR şi ai CCI Galaţi.
Evenimentele de la Galaţi au subliniat rolul şi importanţa IMM-urilor în economia naţională, dificultăţile cu care se confruntă, priorităţile şi soluţiile de susţinere a acestora. Preşedinta IMM Suceava a mai afirmat că organizaţiile patronale IMM, de la nivel local, regional şi naţional au dovedit că sunt o prezenţă activă în viaţa economică şi socială a României, promovând şi susţinând interesele IMM-urilor. (G. G.)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …