Friday , May 24 2024

Imbrăcat la ţol festiv, urmăritul internaţional Dumitru Morhan, se trage în poză cu autorităţile din Rădăuţi la Storojineţ

La sfârşitul săptămânii trecute, la Storojineţ – Ucraina a fost semnat un protocol de colaborare între Spitalul din Rădăuţi şi Spitalul din Storojineţ. La acţiune a participat o delegaţie formată din oameni politici din Rădăuţi, alături de care a fost fotografiat şi Dumitru Morhan, un individ căutat de poliţiştii români încă din anul 2014. El a fugit din ţară, unde are de executat trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Morhan a trecut graniţa în Ucraina în 2014, iar acolo a stat două – trei săptămâni în arest . Cum procedurile de extrădare s-au dovedit greoaie, el a fost pus în libertate şi de atunci stă în Ucraina

Morhan si baietii de la radauti

La data de 16 martie 2018, în oraşul Storojineţ din Ucraina a fost semnat un protocol de colaborare între Spitalul Municipal „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi şi Spitalul Raional Storojineţ. Prin acest protocol se doreşte efectuarea unor schimburi de experienţă între medicii celor două spitale, dar şi desfăşurarea unor activităţi comune în scopul îmbunătăţirii serviciilor medicale.

Din delegaţia plecată de la Rădăuţi în Ucraina au făcut parte primarul Nistor Tătar, viceprimarul Bogdan Loghin, managerul spitalului din Rădăuţi, Traian Andronachi, precum şi alte persoane publice locale. Delegaţia celor din Storojineţ a fost formată din primarul Nicolae Karliciuk, prim adjunctul localităţii, Petru Brîjac, protopopul raionului Storojineţ, Vasile Covalciuc, directorul Spitalului Storojineţ, Alexandru Voiţehovschi, dar şi alţi directori de instituţii din oraşul Storojineţ.

Printre gazdele care au primit delegaţia oficială din România s-a numărat şi Dumitru Morhan, un individ dat în urmărire naţională de Poliţia Română încă din anul 2014. Acesta, îmbrăcat cu o tunică cu  fireturi, asemănătoare celor pe care le poartă ofiţerii de marină, s-a pozat cu membrii delegaţiei plecate de la Rădăuţi, deşi este căutat de autorităţile române pentru că are de executat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Afaceristul sucevean Dumitru Morhan este căutat în baza unui mandat de extrădare emis de IPJ Ilfov. În cursul anului 2014, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Pentru a nu ajunge din nou după gratii, Morhan a decis să plece din România în Ucraina.

Declarându-se în România etnic ucrainean şi, mai mult, activând politic până aproape de cel mai înalt nivel în structurile minorităţilor ucrainene, Dumitru Morhan a trecut graniţa în Ucraina în 2014, iar acolo a stat două – trei săptămâni în arest. Cum procedurile de extrădare între cele două ţări sunt greoaie, Morhan a fost pus în libertate.

De atunci, afaceristul sucevean se află în libertate şi poate lua parte la tot felul de evenimente, fie ele şi oficiale, deşi are statut de urmărit internaţional. Procurorii suceveni au în lucru şi alte dosare penale în care Dumitru Morhan este bănuit de comiterea unor infracţiuni economice. (Dănuţ ZUZEAC)

 

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …