Tuesday , October 4 2022

Ilie Buruiană, agentul agresor de la RPG, a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare

buruiana1 [800x600]

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul declarat de Ilie Buruiană, condamnându-l pe bodyguard la şase ani de închisoare în loc de şapte ani şi şase luni cât primise la Curtea de Apel Suceava. Buruiană a ajuns să dea socoteală în faţa magistraţilor, după ce în luna august 2012 l-a bătut în casinoul “Royal” din George Enescu pe un client recalcitrant, până când acesta nu mai mişca şi care a fost salvat de intervenţia promptă a medicilor

 
Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul declarat de inculpatul Ilie Paul Buruiană (foto), de 41 de ani, din municipiul Suceava, împotriva deciziei penale din 16 septembrie 2013 a Curţii de Apel Suceava. Astfel, magistraţii l-au condamnat pe Buruiană la 6 ani de închisoare, pedeapsă definitivă. In luna septembrie 2013, Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de procurori împotriva sentinţei penale din data de 18 februarie 2013 a Tribunalului Suceava, judecătorii suceveni condamnându-l pe Ilie Buruiană la şapte ani şi şase luni de închisoare, în loc de trei ani şi şase luni cât a primit la prima instanţă, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat.
Reamintim că incidentul pentru care a fost condamnat Buruiană a avut loc în noaptea de 17 spre 18 august 2012, în jurul orelor 03.30, când Marian Moşneagu, de 28 de ani, din municipiul Suceava, aflându-se într-o stare avansată de ebrietate, s-a gândit să îşi încerce norocul la păcănele. A intrat în sala de jocuri Royal Club din cartierul George Enescu unde a început să se certe cu gestionara, înjurând-o şi ameninţând-o. Femeia a acţionat butonul de panică şi în scurt timp în local au venit doi agenţi de pază de la RPG, care l-au somat pe Marian Moşneagu să părăsească incinta. Pentru că tânărul şi-a manifestat în continuare pofta de joc, agentul de pază Paul Ilie Buruiană i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei si a capului, până ce victima a căzut jos.
Ulterior, acesta l-a scos pe Marian Moşneagu din local şi l-a abandonat în apropiere, de unde a fost preluat de o ambulanţă. Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu multiple leziuni, în urma examinării medico-legale fiind diagnosticat cu ,,TCC mediu, cu hematom extradural acut, temporal drept, operat, contuzii hemoragice şi pneumocefalie temporală stângă, edem cerebral difuz, fractură temporală stângă şi dreaptă cu iradiere în stâncă, fractură maxilar stâng, etilism acut”. De asemenea, medicii au opinat că leziunile s-ar fi putut produce fie prin lovire activă urmată de cădere pe o suprafaţă dură cu impact cranian, fie prin căderi repetate şi impact cu o suprafaţă dură, leziunile necesitând pentru vindecare 45-47 zile îngrijiri medicale. Cercetările au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Suceava, Ilie Paul Buruiană alegându-se cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, fiind reţinut în cursul zilei 20 august 2012. (Constantin ZUZEAC)
 

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …