Saturday , October 1 2022

Ieșeanul care a lovit mortal un pieton la Dolhasca și a fugit de la locul accidentului a scăpat de închisoare

Petru Bogdan Maftei a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Acesta este acuzat că a accidentat mortal un bărbat care mergea pe marginea drumului. Soferul vinovat a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior de polițiști

palatul de justitie

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Petru Bogdan Maftei la trei ani și două luni de ­închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Decizia magistraților este una definitivă.

Amintim că la data de 9 decembrie 2016, ora 17.40, Florin M., de 48 de ani, din orașul Dolhasca, în timp ce se deplasa pe DJ 208, în localitatea Budeni, orașul Dolhasca, pe partea dreaptă a drumului, în calitate de pieton, a fost acroșat din spate de un autovehicul care se deplasa în aceeași direcție de mers și care după producerea accidentului și-a continuat deplasarea fără să oprească. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță SMURD, însă din nefericire în drum spre Spitalul Mu­nicipal Fălticeni a decedat. Din pri­mele verificări ale polițiștilor a rezultat că după producerea accidentului, mașina s-a deplasat spre municipiul Pașcani.

Comanda IPJ Suceava a constituit de îndată o echipă operativă complexă, formată inclusiv din polițiști criminaliști și judiciariști, fiind declanșată o amplă ac­țiu­ne, cu participarea a peste 25 de po­lițiști pentru găsirea vehiculului și a șoferului implicat. În urma accidentului, la fața locului au fost găsite elemente din partea din față a autoturismului, respectiv sigla marca Volkswagen, elemente din masca față și cioburi de sticlă provenind de la farul din dreapta.

În urma investigațiilor făcute de polițiști, în dimineața de 10 decembrie 2016 s-a stabilit că mașina implicată în accident este un Volkswagen roșu, care a fost condus în momentul producerii accidentului de Petru Bogdan Maftei, de 24 de ani, care locuiește fără forme legale în comuna Lespezi, județul Iași. Tânărul a fost găsit pe raza satului Siliștea, ocazie cu care a recunoscut că a condus autoturismul în momentul producerii accidentului și a condus echipa de cercetare la o clădire dezafectată de pe strada Sco­lii din satul Lespezi, unde a funcționat o bru­tărie. Mașina se afla în incinta unei hale și prezenta mai multe elemente demontate, respectiv parbriz, capotă motor, far dreapta față, ansamblu ștergător, despre care Petru Bogdan Maftei a declarat că în dimineața de 10 decembrie 2016 le-a demontat pentru a repara mașina.

Având în vedere aceste aspecte, în acest caz s-a dispus extinderea cerce­tă­ri­lor pentru săvârșirea infracțiunii de „șter­gerea urmelor accidentului de circulație din care a rezultat uciderea unei persoa­ne, fără acordul echipei de cercetare la fața locului”.

În urma consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, Compartimentul Rutier a dispus continuarea urmăririi pena­le față de suspectul Petru Bogdan Maf­tei, iar la data de 10 decembrie 2016, la ora 18.00, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Pe numele lui Petru Bogdan Maftei a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …