Monday , September 26 2022

Ieri a avut loc ultima probă scrisă a examenului de Bac

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a continuat ieri cu proba la alegere a profilului. De astăzi începe evaluarea competențelor lingvistice și digitale. Rezultatele se vor afișa pe 3 septembrie 

Ieri a avut loc ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, și anume proba la alegere a profilului. Din cei 889 de candidați înscriși la această probă, 270 au lipsit. Examenul a fost susținut la 12 discipline, cei mai mulți candidați susținând proba la Anatomie și fiziologie umană. “Examenul s-a desfășurat fără incidente”, a menționat profesoara Alexandra Chirilă, inspector școlar general adjunct în cadrul IŞJ Suceava.

În ceea ce privește evaluarea competențelor, probe care vor avea loc la școala absolvită, acestea vor avea loc pe 27 august – 3 septembrie. Astfel, în perioada 27-28 august va avea loc Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe data de 29 august se desfășoară Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 30 august – 2 septembrie are loc Evaluarea competențelor digitale.

În perioada 2 – 3 septembrie se va desfășura Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, urmând ca pe 3 septembrie, până în ora 12.00, să fie afișate rezultatele probelor scrise, eventualele contestații putând fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 – 16.00. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 3 – 6 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 7 septembrie. La prima sesiune a BAC-ului, rata de promovare în județul Suceava a fost de 69,6 %, dintre care cinci liceeni cu medii de 10. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Încă un pas pentru operaționalizarea transportului metropolitan din jurul Sucevei

18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul …