Ieri a avut loc primul zbor Suceava – Dortmund

04 august 2020, 7:00

Cursa operată de Wizz Air are o frecvență de două zboruri pe săptămână, lunea și vinerea, aterizare la ora 16:10 și decolare la 16:40. „Demersurile noastre dau rezultate și sperăm să putem anunța și alte curse. Aici aș mai putea menționa că Aeroportul sucevean va prelua zborurile companiei Blue Air de pe aeroportul din Bacău programate în perioada august-septembrie. Este vorba despre 6 curse, respectiv  Bruxelles, Dublin, Torino, Roma, Milano, Londra și reiterez speranța că odată cu această colaborare Compania Blue Air va decide să introducă și curse aeriene permanente de pe Aeroportul «Stefan cel Mare»”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava 

avion, WizzAir, Suceava, obiectiv

Luni, 3 august 2020, pe Aeroportul Internațional „Ştefan cel Mare” din Su­ceava s-a inaugurat un nou zbor al companiei Wizz Air, cursa spre Dortmund.

Cursa operată de Wizz Air are o frecvență de două zboruri pe săptămână, lunea și vinerea, aterizare la ora 16:10 și decolare la 16:40.

Este cea de a treia cursă internațională inaugurată într-o lună pe aeroportul sucevean, după Viena și Larnaca. Continuăm, astfel, să conectăm Suceava și Buco­vina cu Europa. Sunt convins că deschiderea acestui zbor va însemna un pas important în atragerea de investiții în zonă și în dezvoltarea turismului”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Dortmund, situat în Landul Renania de Nord-Westfalia, este cel mai mare oraș al Regiunii Ruhr, fiind un important centru administrativ, ­co­mercial și educațional. Clasificat ca Node City, aflat la mai puțin de 300 km distanță de Bruxelles, Amsterdam și Luxembourg, Dortmund are accesibilitate spre toate tipurile de transport și infrastructură, astfel că pasagerii din aria de captare a Aeroportului ”Şte­fan cel Mare” Suceava vor avea o nouă posibilitate de călătorie, atât din punct de vedere turistic, cât și pentru business.

Demersurile noastre dau rezultate și sperăm să putem anunța și alte curse. Aici aș mai putea menționa că Aeroportul sucevean va prelua zborurile companiei Blue Air de pe aeroportul din Bacău programate în perioada august-septembrie. Este vorba despre 6 curse, respectiv  Bruxelles, Dublin, Torino, Roma, Milano, Londra și rei­terez speranța că odată cu această colaborare Compania Blue Air va decide să introducă și curse aeriene permanente de pe Aeroportul «Ştefan cel Mare»”, a declarat Gheorghe Flutur.

Conform acestuia, inaugurarea a trei noi curse aeriene internaționale, la datele care au fost programate dinainte de pandemie, este un indiciu important că județul Suceava este perceput ca un județ sigur, drept pentru care sunt convins că vor veni în scurt timp tot mai mulți investitori, iar Bucovina va continua să devină o destinație turistică din ce în ce mai atractivă.

Realitatea de zi cu zi arată tuturor că Suceava este un județ cu multe realizări. Din 2016, când am lansat și Luna Diasporei, am reușit să creștem de 10 ori numărul de pasageri și nu ne oprim aici. Continuăm să ne implicăm în deschiderea de noi curse și să dezvoltăm Aeroportul pentru a pune și mai mult în valoare acest atu pentru dezvoltarea județului”, a mai spus Gheor­ghe Flutur. (O.S.)

 

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Argon 04/08/2020 la ora 9:13 -

    In visele lui Flutur si in megalomania lui se vad zboruri promte si de caliate de la Wizzair.Aceasta companie a reintrodus si fixat cu dezinteres zborul Austria – Suceava tocmai pe 3 septembrie 2020.
    WizzAir nu suporta sa fie aglomerati si nici nu au bunul simt sa respecte contractele semnate anterior. Ei au premeditat, doar stiau ca se va reveni repede la zborurile angajate si au ales sa tina Suceava la distanta. Sigur au stiut ca se va reveni repede, semne erau. Ar fi bine sa fie sistat contractul, ca sunt neseriosi.. Imi pare rau ca Suceava este izolata de o companie sfidatoare, neserioasa cum este WizzAir..