Wednesday , November 30 2022

Ibuprofenul și panadolul pentru copii nu se mai găsesc în farmaciile sucevene

Părinții comandă aceste siropuri anti-termice de pe diferite site-uri, la prețuri mai mult decât duble

Multe medicamente destinate copiilor lipsesc din farmaciile sucevene, mămicile fiind tot mai îngrijorate deoarece nu găsesc medicamentele prescrise de medici, mai ales în această perioadă plină de viroze și pneumonii. Se pare că siropurile pe bază de nurofen și paracetamol se găsesc din ce în ce mai greu în farmacii. Amoxicilina cu acid clavulanic, Cefuroxima, Cefaclor, Cefalexina, Claritromicina, Fenoximetilpenicilina și Ibuprofen sirop se numără printre medicamentele pediatrice care fie lipsesc, fie se găsesc în cantități insuficiente.

De cele mai multe ori părinții sunt nevoiți să se întoarcă la medic pentru a li se schimba tratamentul din cauza lipsei produselor sau sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri în speranța că vor găsi medicamentele necesare în stocul vreunei farmacii. Mai nou, părinții comandă siropurile anti-termice ibuprofen și panadol pe de diferite site-uri, la prețuri mai mult decât duble. ”Nu am găsit Nurofen pentru copii în nicio farmacie din Suceava, am comandat pe internet cu 40 de lei flaconul, ceea ce este foarte scump”, a povestit Elena A. Nici pentru medicii de familie nu este o situație ușoară pentru că a devenit din ce în ce mai complicat să recomande un anumit medicament pentru tratament, fiind posibil ca acel medicament să nu se mai găsească și să pună pacienții în dificultate.

Se pare că vor fi probleme tot mai mari în ceea ce privește aprovizionarea cu medicamente, mai ales cele ieftine, deoarece costul acestora nu mai acoperă cheltuielile de producție, iar cei care vor avea de suferit sunt pacienții, din farmaciile sucevene lipsind tot mai multe medicamente, nu doar cele pediatrice. Farmaciștii suceveni au întocmit o listă cu medicamentele lipsă, iar pe lângă antibiotice pentru copii și adulți, mai lipsesc aproape toate medicamentele post transplant (de exemplu Advagraf 0,5 și 1 mg, Prograf 0,5 și 1 mg, Sandimun 25 și 50 mg, Rapamune 1mg, Myfortic 180 și 360 mg), medicamentele antiepileptice Carbamazepina și Depakine, vaccinurile orale Bronchovaxom copii și adulți; Brilique – pentru pacienții cu sindrom coronarian acut și cu stent.

Toate aceste medicamente au prețuri mici, unele sub 25 de lei, iar multe dintre ele sunt compensate, vânzarea lor neaducând profituri considerabile. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …

One comment

  1. A inceput noua selectie naturala?
    Enrgie din scoarta de stejar, lumanari din ceara din urechi.
    Vin vremuri grele…

Leave a Reply

Your email address will not be published.