Tuesday , April 16 2024

Hyundai vrea să concureze cu BMW şi Audi pe segmentul de lux

hyundai ag

Hyundai Motor a prezentat joi două noi sedanuri de lux concepute pentru piaţa din Coreea de Sud, în ideea de a opri importurile de automobile produse de rivalii BMW şi Audi, transmite Reuters.
În primele patru luni ale acestui an un număr record de 61.146 de vehicule importate au fost vândute în Coreea de Sud, în creştere cu 27% în ritm anual. În total, automobilele importate au controlat 14% din piaţa sud-coreeană, în condiţiile în care cota de piaţă a Hyundai şi compania afiliată Kia Motors Corp, care împreună formează al cincilea constructor auto mondial, a scăzut la 75% de la 81,5% în 2012.
Noul sedan de lux denumit AG precum şi o versiune disesel a sedanului Grandeur (Azera) au fost prezentate înaintea Salonului auto de la Busan care începe vineri. Hyundai a precizat că modelul AG, poziţionat între sedanurile Grandeur şi Genesis, va avea un preţ de aproximativ 45 milioane woni (26.370 lire sterline) şi va începe să fie comercializat la finele acestui an.
‘Există o diferenţă de preţ uriaşă între Grandeur şi Genesis, care i-a determinat pe mulţi clienţi să se orienteze spre automobile importate. Vrem să reducem această diferenţă cu AG’, a declarat directorul de vânzări de la Hyundai, Kim Sang-dae.
În ceea ce priveşte versiunea disesel a sedanului Grandeur, acesta este primul automobil diesel de talie mare conceput pentru piaţa domestică, fiind destinat unui segment unde automobilele de import înregistrează creşteri puternice.
Anul trecut automobilele diesel au fost responsabile pentru 62% din totalul automobilelor importate în Coreea de Sud, faţă de 25% în 2010. În special constructorii auto germani au înregistrat creşteri de vânzări de două cifre prin oferirea unor modele diesel cu consum redus de combustibil şi la preţuri accesibile. (realitatea.net)
 
 
 

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …