Tuesday , January 31 2023

Humorean trimis în judecată pentru că i-a dat foc tatălui său. Bătrânul de 86 de ani a murit după trei săptămâni de chin

Un bătrân de 86 de ani din comuna Mănăstirea Humorului a avut un sfârşit cumplit. Fiul său a turnat benzină pe el şi i-a dat foc. In urma arsurilor suferite, bătrânul a murit în spital la Iaşi. Criminalul său a fost trimis în judecată arestat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul ­Gheorghe Suciu, de 58 de ani, din comuna Mă­năstirea Humorului, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportat la infracţiunea de omor.

Inculpatul trimis în judecată era fiul victimei, Pompiliu Suciu, de 86 de ani, din aceeaşi localitate şi locuia împreună cu acesta în aceeaşi gospodărie situată în comuna Mănăstirea Humorului, din judeţul Suceava.

Din investigaţiile procurorilor a rezultat că în ultima perioadă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice din partea inculpatului, între acesta şi tatăl său au survenit unele altercaţii verbale şi certuri, uneori Gheorghe Suciu ameninţându-l pe părintele său că îl va omorî şi apoi va da foc gospodăriei.

În cursul zilei de 7 martie 2018, inculpatul a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice la locuinţa fiului său, aflată la o distanţă de aproximativ 500 de metri faţă de casa sa, după care, în jurul orei 22.00, Gheorghe Suciu a plecat calm, liniştit, spre locuinţa sa.

Cu toate acestea, la ora 22.10, bărbatul a sunat la 112, solicitând prezenţa unor poliţişti la locuinţa sa deoarece are un conflict cu fiul său. Cei doi poliţişti care s-au deplasat la faţa locului au purtat discuţii cu Gheorghe Suciu fără a constata elemente de natură a duce la concluzia că s-a petrecut ceva deosebit în gospodăria familiei.

La scurt timp după discuţia purtată cu cei doi agenţi de poliţie, individul s-a întors la locuinţa fiului său, foarte agitat şi nervos, având asupra sa un recipient din plastic cu benzină. Acesta a afirmat că vrea să dea foc la toate lucrurile din jurul său, după care l-a stropit şi pe fiul său cu benzină peste haine.

Gheorghe Suciu a părăsit din nou locuinţa fiului său spunând că merge acasă să-l omoare pe tatăl său. În pofida eforturilor depuse de fiul său, nepotul victimei, inculpatul nu a putut fi temperat, a intrat în bucătăria de vară, unde stătea bătrânul şi a început să se certe cu acesta. Individul scăpat de sub control a stropit cu benzină interiorul bucă­tă­riei de vară unde stătea bărbatul de 86 de ani, a aruncat benzină şi pe acesta, după care a aprins lichidul inflamabil, producând astfel arsuri cu urmări deosebit de grave victimei şi deteriorarea unor obiecte casnice.

Bătrânul a fost transportat ulterior la o unitate medicală din judeţul Suceava, iar la data de 9 martie 2018 a fost transferată la Spitalul clinic de ur­genţe  din municipiul Iaşi. În ciuda eforturilor de­puse de personalul medical, bătrânul a încetat din viaţă în această unitate la data de 27 martie 2018.

A dou zi, după deces, medicul legist din cadrul IML Iaşi a efectuat autopsia concluzionând că moartea victimei a fost violentă şi s-a produs din cauza insuficienţei cardio – respiratorii acute, consecinţa arsurilor gradul II – III pe aproximativ 40% suprafaţă corporală; aspectul leziunilor pledează pentru posibilitatea producerii lor prin flacără.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă solu­ţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Dănuţ ZUZEAC)

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …