Wednesday , October 5 2022

Hoţii minori din Rădăuţi sunt de neoprit

Doi adolescenţi, de 15 ani, din Rădăuţi, după ce au furat o maşină şi au spart o clinică medicală din interiorul căreia au sustras 5.000 de lei, au comis alte trei furturi. Ei au sustras dintr-un chioşc de ziare, o maşină şi un punct termic, mai multe bunuri, prejudiciul fiind tot de 5.000 de lei

politie

In data de 6 octombrie 2015, la ora 01.05, Poliţia municipiului Rădăuţi a primit o plângere cum că două persoane suspecte a fi autori ai unor infracţiuni de furt calificat, sunt în zona complexului Călăraşi. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului i-au găsit pe minorii Elisei S. şi Petre P., ambii de 15 ani, din municipiul Rădăuţi. Din verificările făcute de poliţişti a reieşit că un chioşc de ziare şi o maşină din zona Călăraşi, din municipiului Rădăuţi, au urme de forţare, iar cei doi minori sunt autorii atât ai furtului din chioşcul ziare PF Costea Gheorge, din maşina respectivă, cât şi din punctul termic nr.9 al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, de unde au furat două telefoane mobile, un flex, o bormaşină şi un aparat de îngheţat apa, prejudiciul fiind de circa 5.000 de lei, precum şi a unei tentative de furt din cabinetul stomatologic „Doctor Hura” din municipiul Rădăuţi, la care au forţat uşa de la intrare, fără a reuşi să pătrundă în interior. Faţă de cei doi minori a fost începută urmărirea penală în mai multe cauze aflate în lucru la Poliţia municipiului Rădăuţi, din care ultima datează din 28 septembrie 2015. In aceste dosare se aşteaptă răspunsul expertizelor psihiatrice făcute celor doi minori. In acest caz au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, urmând ca cei doi să fie prezentaţi din nou la Serviciul Medicină Legală Suceava în vederea expertizării psihiatrice.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi au reuşit să prindă trei minori, Constantin B., de 16 ani, Elisei S., de 15 ani şi Petre P., de 15 ani, toţi din municipiul Rădăuţi, care în data de 27  septembrie 2015 au furat o autoutilitară Mazda. Cei trei minori au profitat de faptul că la locuinţa persoanei vătămate nu era nici o persoană, astfel că au furat din curtea casei maşina cu care s-au deplasat pe ruta Rădăuţi – Suceviţa – Vatra Moldoviţei. Odată ajunşi în satul Paltinu, din comuna Vatra Moldoviţei, ei au abandonat vehiculul în afara părţii carosabile. Autoutilitara a fost recuperată şi înapoiată proprietarului.
De asemenea, Elisei S. şi Petre P. sunt bănuiţi şi de furtul comis în noaptea de 23 sre 24 septembrie 2015 la Clinica Medicală „Luchian şi Asociaţii”, din Rădăuţi. In data de 24 septembrie a.c., poliţiştii rădăuţeni au primit o plângere cum că hoţii au pătruns în incinta clinicii medicale, după ce au spart un geam de la parter. Autorii au spart patru birouri medicale ale clinicii, din care au reuşit să fure circa 5.000 de lei. Minorii au fost audiaţi şi au recunoscut faptele comise. Cei trei sunt cercetaţi şi în alte dosare de furt calificat. Aceştia urmează să fie expertizaţi psihiatric pentru a se stabili dacă aveau discernământ în momentul în care au săvârşit faptele. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a minorilor. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Ioan Balan, de Ziua Educației – Viitorul unei națiuni depinde de respectul pe care îl acordăm în fiecare zi făuritorilor de destine – învățătorii și profesorii  

De Ziua Mondială a Educației, deputatul PNL Ioan Balan consideră că fiecare dintre noi trebuie …