Friday , February 3 2023

Hotii care au furat 5.000 de euro din masina unui dezvoltator imobiliar sucevean, prinsi in trafic la Arad

Gruparea era formata din trei indivizi. Ei actionau se pare la pont, bruiau închiderea centralizată a ușilor la mașini de lux și furau bani. La Suceava, asta toamna, cei trei au furat 5.000 de euro din masina unui unui om de afaceri, parcata langa autogara. Suceveanul a reusit atunci sa-i prinda dupa cateva zile, i-a dat pe mana politiei, dar hotii au restituit suma furata si s-au impacat cu pagubitul. Indivizii au continuat seria jafurilor prin tara, miercuri fiind prins in trafic la Arad, astazi judecatorii dispunand arestarea lor pentru 30 de zile

Masina cu care au actionat hotii la Suceava
Masina cu care au actionat hotii la Suceava

Trei arădeni suspectați că au furat peste 150.000 de lei și 5.000 de euro din mașini de lux, după ce au bruiat închiderea centralizată a ușilor la autoturisme, au fost arestați preventiv joi. Cei trei au fost prinși in cursul zilei de miercuri în trafic, în orașul Arad. Potrivit IGPR, polițiștii de investigații criminale din Baia Mare, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au probat activitatea infracțională a unei grupări, specializată în furturi din autovehicule. În urma investigațiilor, poliţiştii băimăreni au reușit să probeze două fapte comise de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 şi 44 de ani, toți din județul Arad, în cursul anului 2018.

Acesta este individul care a luat banii din mașina omului de afaceri sucevean
Acesta este individul care a luat banii din mașina omului de afaceri sucevean

Cei în cauză ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de închidere centralizată, pătrunzând în două autoturisme de lux de unde ar fi sustras, într-un caz suma de 80.000 de lei şi în celălalt suma de 5.000 de euro.

De asemenea, la data de 26 martie a.c., pe raza municipiului Bucureşti, aceleaşi persoane, folosind acelaşi mod de operare, ar fi sustras dintr-un alt autoturism de lux suma de 75.000 de lei. Miercuri, cei trei bărbaţi au fost prinși în trafic în orașul Arad şi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar joi Judecătoria Baia Mare a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Totodată, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului cu care aceştia se deplasau şi care ar fi fost folosit la comiterea faptelor. Anchetatorii au indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe, astfel că cercetările continuă, informeaza Mediafax.

Cum au actionat hotii la Suceava

Joi, 20 septembrie 2018, în plin centrul municipiului Suceava a avut loc un jaf, de pe urma căruia hoții s-ar fi ales cu mai bine de 5.000 de euro. Conform mai multor surse, în ziua respectivă, în jurul prânzului, unul dintre dezvoltatori imobiliari din Suceava și-a parcat mașina sport de mare lux pe strada Vasile Alecsandri, în apropierea Autogării, bărbatul mergând apoi la unul din restaurantele din zonă pentru a lua masa. La întoarcerea la mașina sa prețioasă, afaceristul respectiv a constatat că aceasta era deschisă. El susține că din interior i-ar fi dispărut 5.000 de euro, pe care i-ar fi avut în compartimentul de sub cotieră. Omul de afaceri afirmă că ar fi încuiat din telecomandă mașina, dar pentru că portierele nu prezentau urme de forțare, cel mai probabil pare faptul că hoții s-ar fi folosit de unul dintre aparatele nu foarte sofisticate care permit interceptarea comenzilor date din telecomandă către mașină. Tipul acesta de aparate, unele denumite “jammer”, blochează semnalul telecomenzii cu ajutorul căreia victimele încearcă să-și încuie mașina. Portiera mașinii rămâne însă, practic, descuiată fără ca proprietarul să-și dea seama, hoții fiind astfel liberi să fure fără riscul de a porni alarma. Cam așa se pare că s-a procedat și la jaful  petrecut lângă Autogara suceveană.

În acest caz, însă, hoțul pare că a avut oleacă de “ghinion”. Sofisticata mașină spartă de el dispune de niște camere de luat vederi, care au surprins câteva imagini cu cel care a luat teancul de bani. Imaginile respective surprind un bărbat îmbrăcat cu un hanorac, cu o șapcă pe cap, în pantaloni scurți și având un tatuaj pe un picior.  Păgubitul a depus plângere la poliție, sperând că și aceste imagini vor ajuta la prinderea cât mai rapidă a făptașilor.

Pagubitul a prins hotii si s-a impacat cu ei

Omul de afaceri sucevean a reclamat la politie furtul și a vizionat si imagini surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zonă. De asemenea, el a răspândit  imaginile cu hoțul precum și cu mașina  cu care acesta a plecat, rugându-i pe cei care-l recunosc să-l anunțe.

La nici doua saptamani de la furt, păgubitul a fost anunțat de un amic că hoții s-ar afla cu mașina respectivă, un BMW X3 mai vechi, undeva în zona centrală a orașului.  Omul de afaceri  i-a urmărit apoi până la un restaurant din Burdujeni. Ajunși acolo, hoții au simțit că e cineva pe urma lor și au plecat în viteză spre Boto­șani. Comunicând  toate aceste lucruri Poliției, făptații au fost opriți la Dumbrăveni. Inca de atunci s-a spus ca ar fi vorba de niște hoți care acționează la pont, cel care a furat efectiv banii din mașina suceveanului fiind un individ din Arad. Puși față în față, păgubitul și hoții, cei din urmă au restituit  integral suma furată, iar omul de afaceri și-a retras plângerea. (O.S.)

Cititi si: Dezvoltator imobiliar sucevean, jefuit de 5.000 de euro în buricul Sucevei

Cazul furtului de 5.000 de euro din mașina unui om de afaceri s-a închis. Omul a prins hoții, a recuperat banii și și-a retras plângerea

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …