Friday , February 3 2023

Transferul terenului pe care s-a construit groapa de gunoi de la Mestecăniș, anulat din nou în instanță

Tribunalul Suceava a anulat hotărârea Consiliului Local Pojorâta, dată în septembrie 2016, prin care au fost transferate cele nouă hectare de pășune pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș către CJ. In martie 2016, Curtea de Apel Cluj a anulat o hotărâre identică, dată de CL Pojorâta în august 2010mestecanis groapa1

Tribunalul Suceava a anulat Hotărârea nr.80 din data de 9 septembrie 2016 emisă de Consiliul Local al comunei Pojorâta, prin care s-a dispus transferul celor nouă hectare de teren pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș către Consiliul Județean Suceava. Decizia judecătorilor suceveni nu este totuși una definitivă, ea poate fi atacată prin recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Nu am reclamat ceva fictiv, ceva ce să nu fie în realitate. Am reclamat exact pe baza greșelilor lor, pe care le-au făcut și s-au confirmat spusele noastre cum că nu ar trebui construit în Pasul Mestecăniș un depozit ecologic. Tare aș vrea să fie și o lecție, un îndemn pentru societatea civilă să se ridice la modul acesta, să lupte împotriva tuturor abuzurilor care sunt, pe căile legale, pe căile care trebuie, să-și spună punctul de vedere, pentru că aceasta înseamnă democrația”, a declarat Aristide Maxim Samoilă, reprezentantul localnicilor din Valea Putnei – Pojorâta.

Amintim că în urmă cu o lună de zile, Casa de avocatură Plopeanu și Asociații, din Cluj-Napoca, a acuzat autoritățile de abuz în serviciu și fals intelectual în cazul gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș. Reprezentanții firmei clujene susțin că autoritățile ar fi folosit documente false pentru a obține fonduri de la Uniunea Europeană pentru construirea gropii.

Vizați de plângerea avocaților clujeni sunt funcționari publici de la Consiliul Județean Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Sucursala Regională de Căi Ferate Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Bacău.

Conform jurnaliștilor de la G4media.ro, în anul 2011, Consiliul Județean Suceava a transmis Comisiei Europene mai multe documente false, prin care a reușit să obțină o finanțare de 27 de milioane de lei pentru Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș.

Cei de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, Sucursala Regională de Căi Ferate Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Bacău sunt acuzați că nu au făcut verificarea corectă a conformității proiectului gropii de gunoi și au emis avize necesare pentru construirea depozitului ecologic din Pasul Mestecăniș, deși groapa ar prezenta tot felul de nere­guli, care ar afecta populația din zonă.

Reprezentanții Consiliului Județean Suceava urmează să facă recepția finală la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș – una dintre cele mai mari aberații construite cu bani europeni în țara noastră – după ce stația de epurare a fost finalizată. În groapa de gunoi au fost investite 27 de milioane de lei.

Odată cu terminarea construcției stației de epurare a gropii de gunoi lucrarea întreagă este finalizată. Urmează să se facă recepția, care nu este sinonimă cu darea spre folosință, deoarece groapa de gunoi nu are încă un operator. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Peste un milion de euro în 2022 din taxele, abonamentele și amenzile la parcările publice din Suceava

Viceprimarul Lucian Harșovschi este de părere că „pentru majoritatea sucevenilor parcările cu plată sunt de …

2 comments

  1. sa distrugi frumusetea Bucovinei cu muntii ei pentrua face o groapa de gunoi ,periclitind pinza friatica , distrugind o suprafata mare de pasune si padure , este o crima uriasa ce o fac citiva ticalosi de politicieni.Se aude d-le Flutur ? opriti acest abuz.

  2. dupa aceasta groapa de gunoi PSD-ista, a se vedea alta aberatie la fel de PSD-ista in aceste zile in comuna MOARA.
    la nici 100 de metri de casele oamenilor tovarasul primar insista sa le faca celor din MOARA CARP un cadou deosebit. adica statia de epurare a comunei intr-o zona nu doar mlastinoasa ci si INUNDABILA !!!
    ALO, DSP SE AUDE?
    ALO, APELE ROMANE SE AUDE?
    veti raspunde toti pt. coruptia si falsurile pe care le faceti!