Friday , April 26 2024

Holzindustrie Schweighofer în România: rezultate pozitive în urma a nouă controale privind respectarea EUTR

Regulamentul European privind Comerţul cu Lemn (EUTR) stabileşte cadrul pentru combaterea comerţului cu lemn tăiat ilegal. Dialogul cu publicul şi ONG-urile de mediu – parte integrantă din ,,Planul de acţiune al Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România”Holzindustrie Schweighofer Sebes

La sfârşitul lunii martie 2018, fabrica de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş a fost din nou supusă unui control privind respectarea Regulamentului European privind Comerţul cu Lemn (EUTR). În cursul acestor inspecţii, autorităţile verifică dacă firmele fac tot ceea ce este posibil pentru a preveni vânzarea lemnului tăiat ilegal. Scopul este acela de a asigura că se pune pe piaţa unică europeană doar lemn recoltat legal. Rezultatul celui de-al nouălea control la fabricile Holzindustrie Schweighofer din România – ca şi în cazul celorlalte controale – este unul pozitiv pentru companie, şi nu există obiecţii de niciun fel.

Scopul explicit al Holzindustrie Schweighofer este acela de a sprijini autorităţile în lupta lor împotriva tăierilor ilegale. Prin urmare, compania consideră rezultatele pozitive ale celui mai recent control privind respectarea EUTR o dovadă suplimentară a eficienţei ,,Pla­nu­lui de acţiune al Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie ­suste­­na­bilă a lemnului în România”. Conform unui comunicat al companiei, acest plan de acţiune a fost implementat în ­ia­nuarie 2017 şi depăşeşte cu mult toate le­gi­le şi reglementările în vigoare din România.

Controalele anterioare privind res­pectarea EUTR au avut loc în următoarele fabrici: Rădăuţi (martie şi august 2015, martie 2017), Sebeş (martie 2016, martie 2017 şi martie 2018), Comăneşti (noiembrie şi decembrie 2016), Reci (noiembrie 2016).

„În calitate de companie respon­sabilă, acordăm o importanţă deosebită menţinerii unui dialog reciproc cu ­pu­blicul, precum şi cu organizaţiile de protecţie a mediului.

Într-adevăr, acest dialog este o parte integrantă a planului nostru de acţiune în România. Sistemul nostru de securitate, care a fost recunoscut şi acum de actuala inspecţie privind respectarea EUTR, a fost îmbunătăţit şi datorită contribuţiei acestor grupuri”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann, responsabil pentru asigurarea conformităţii şi a sustenabilităţii la Holzindustrie Schweighofer.

Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul activează în principal în industria de prelucrare a lemnului din Europa, dar şi în producţia de energie din surse regenerabile, management forestier şi afa­ceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn masiv şi o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …