Hartă interactivă online a drumurilor aflate în lucru în județele Moldovei. Cetățenii pot supraveghea în acest fel ce fac autoritățile cu banii lor

reportersite
03 iulie 2020, 7:21

A fost lansată online o hartă interactivă a drumurilor județene și naționale din regiunea Moldovei aflate în lucrări de modernizare. Harta poate fi vizualizată la adresa www.adoptadrummoldova.ro .

Proiectul este derulat de Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM), se numește ”Adoptă un drum în Moldova” și urmărește supravegherea acestor tipuri de lucrări, pentru o mai bună informare a cetățenilor plătitori de taxe din regiune.

Concret, voluntari din toate județele Moldovei au filmat sau fotografiat drumurile anunțate de autoritățile județene că sunt în lucru, pentru a verifica stadiul în care se află și dinamica lucrărilor.

Este o metodă simplă prin care cetățenii din comunitățile deservite de acele drumuri pot supraveghea în mod direct dacă taxele lor sunt folosite corect și eficient.

Harta conține informații despre o parte din drumurile aflate în modernizare, urmând a fi completată pe parcurs cu contribuțiile foto/video ale voluntarilor din teren. Are, deocamdată, peste 80 de puncte/sectoare de drum monitorizate, peste 200 de materiale video și sute de fotografii și observații din teren.

Proiectul beneficiază de finanțarea Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, prin Fondul de Inovare Civică.

Manager de proiect: Dan Radu.

Manager de comunicare: Cristina Zamfirescu.

Pentru drumurile naționale din regiune, până la monitorizarea lor completă de către MDM, asociația a colaborat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care are un serviciu de comunicare online prin materiale foto-video a tuturor activităților Direcției din toată regiunea Moldovei, fiind un exemplu de bune practici în informare publică.

Oricine dorește să sprijine voluntar acest proiect este rugat să sune la 0745345100 sau să trimită email la adresa [email protected] .

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro)