Saturday , December 10 2022

Harşovschi susţine că „modernizarea Sucevei începând de la scara blocului” se va face ca pe strada Viitorului din Obcini

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a prezentat, ieri, detalii referitoare la proiectul de modernizare de pe strada Viitorului, din cartierul Obcini, proiect care a demarat ca urmare a demersurilor legate de „bugetarea participativă” şi pe care edilul l-a inclus într-n mai amplu proiect de modernizare a Sucevei de la scara blocului. În opinia lui Lucian Harşovschi acest proiect este un succes şi a precizat că modernizarea Sucevei va fi extinsă în toate cartierele, după ce s-a reuşit deblocarea lui în Consiliul Local. El a precizat că aşa trebuie să arate municipiul Suceava, „pentru că este normal să fie aşa, indiferent că vorbim de Obcini, Zamca, George Enescu, Areni sau alte zone”.

„Suntem la ultimele retuşuri pe str. Viitorului în cartierul Obcini, aici unde s-a implementat proiectul de modernizare a Sucevei de la scara blocului. Aşa cum puteţi observa şi dumneavoastră avem deja o cale de rulare nouă, avem parcări pe stânga şi dreapta acestui drum. Sunt parcări solicitate de suceveni şi cum se poate observa aici s-a mers pe ideea de pavaj. În zonă avem şi punctele semi-îngropate de colectare a deşeurilor, moderne, care sunt deja făcute. şi nu ne oprim aici. Aici este un proiect care a pornit de la suceveni, de la bugetarea participativă solicitată de către Primăria Suceava. şi le mulţumesc celor din zonă că s-au implicat şi au votat acest proiect”, a spus viceprimarul Sucevei.

Lucian Harşovschi a dat asigurări că aşa va arăta Suceava, având în vedere că proiectul de modernizare de la scara blocului se implementează, fiind aprobat după doi ani de zile de blocaj în Consiliul Local. „Îl vom duce la bun sfârşit. Mai mult decât atât, nu ne oprim aici. În această zonă vom face şi străduţele adiacente străzii Viitorului. Sunt lucruri normale care trebuie făcute şi ele se vor întâmpla şi în perioada următoare. în mod mai accelerat, odată cu deblocarea acestul proiect de modernizare a Sucevei de la scara blocului”, a încheiat Lucian Harşovschi.

Întrebat cu privire la mai multe aspecte legate de strada Viitorului, în condiţiile în care lucrările nu sunt finalizate şi cotidianul Obiectiv de Suceava a prezentat nişte „neajunsuri”, viceprimarul a explicat că urmează a fi realizate în perioada următoare şi marcaje iar în ceea ce priveşte situaţia ilară cu stâlpul pus la jumătatea accesului într-un loc de parcare auto el a spus că unul din motive pentru care stâlpul nu a fost mutat mai departe este acela că în imediata vecinătate este un teren privat deja îngrădit. Prin urmare, soluţia la care se va apele este de a marca zona în aşa fel încât să fie realizate două locuri de parcare pentru motociclete. (D.P.)

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …