Thursday , April 18 2024

Harșovschi: Strada Tipografiei va fi modernizată anul acesta

Continuă lucrările de modernizare la străzile din municipiul Suceava, iar o stradă frecvent circulată din zona centrală va fi modernizată. Este vorba despre strada Tipografiei care, chiar dacă nu poate fi considerată o stradă principală, are un flux mare de circulație întrucât leagă artera principală de trafic a orașului în zona străzii Ana Ipătescu cu vechea variantă de ocolire care, în prezent, este alcătuită din străzile Alexandru cel Bun și Samoil Isopescu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a văzut, marți, la fața locului cum decurg lucrările și s-a interesat personal dacă și cât de bine este pus în aplicare acest proiect, luând în calcul diverse sugestii ale publicului. Spre exemplu, discutând cu una din locatarele de la blocurile din zonă, el a ținut să îi spună clar că nu va dura un an de zile ca să fie făcute lucrările, răspunzându-i astfel doamnei în cauză care i-a transmis că majoritatea celor din zonă sunt de acord cu lucrările care se fac și că ar răbda și un an ca să fie gata.

Printre celelalte aspecte semnalate de viceprimar ca fiind problematice pe strada Tipografiei au fost cele legate de modul în care unii locuitori aruncă gunoiul lângă stâlpi sau copaci, deși pubelele sunt câțiva metri mai departe. De asemenea, în legătură cu stâlpii de iluminat public, viceprimarul Lucian Harșovschi a solicitat remedierea imediată a problemelor pe care le-a găsit în zonă și a cerut și celor care lucrau la hidranți să procedeze la fel.

Vor fi peste 90 de locuri de parcare amenajate și, anticipând probabil o anumită nemulțumire din partea unora care vor vedea că se taie câțiva arbori, viceprimarul a precizat că vor fi plantați alții (nu pe același amplasament însă, deoarece se va dori realizarea mai multor locuri de parcare „în spic”). De asemenea, vor fi realizate și ziduri de sprijin, acolo unde lucrările de amenajare vor afecta niște porțiuni mai înalte de teren. Unele improvizații – numite „mizerii” de către un interlocutor al viceprimarului – vor fi dezafectate, iar asta nu doar pentru că afectau imaginea zonei, ci și pentru că afectau caracterul funcțional al acesteia, obturând trecerea pietonilor. În alte situații au fost semnalate amenajări improprii, în care unii cetățeni creșteau păsări și care, de asemenea, au fost dezafectate.

„Strada Tipografiei, care face legătura între bulevardul principal Ana Ipătescu și strada Alexandru cel Bun, nu doar o reparăm, o modernizăm. Turnăm un nou covor asfaltic, amenajăm noi locuri de parcare, refacem accesul la scările de bloc, dar și trotuarele, schimbăm stâlpii de iluminat și curățăm spațiul verde de improvizațiile nedorite”, a explicat Lucian Harșovschi ce se face în acea zonă.

El a mai solicitat celor de la Direcția Domeniului Public să vină să monteze și câteva bănci de odihnă, mai ales în spațiul verde existent, în vreme ce Poliția Locală a fost chemată să facă ordine cu mașinile parcate pe trotuare, de o parte și de alta a străzii, pe care de abia se mai poate circula. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …