Sunday , February 5 2023

Harșovschi: “Nu vom începe alte lucrări de asfaltare în municipiu până când cele care sunt în desfășurare nu vor fi aproape gata”

Viceprimarul sucevei  a explicat că, deși sunt deschise mai multe șantiere în întregul municipiu, totuși, acestea avansează foarte lent, întrucât firmele mută echipele de la o lucrare la alta. Municipalitatea va relua, începând de mâine, comandamentele în care firmele care  vor fi trebui să dea raportul asupra stadiului de realizare a lucrărilor pe care le au în desfășurare și de asemenea să demonstreze că respectă graficul lucrărilor pentru care au încheiat un contract cu Primăria Suceava

 asfaltari [800x600]

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat ieri că nu vor fi începute alte lucrări în municipiu până când cele care sunt în desfășurare nu vor fi aproape gata. Acesta și-a exprimat nemulțumirea față de ritmul în care se desfășoară lucrările de asfaltare din municipiu în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul lunii mai. Acesta a explicat că, deși sunt deschise mai multe șantiere în întregul municipiu, totuși, acestea avansează foarte lent, întrucât firma mută echipele de la o lucrare la alta. Cu toate că, în urma discuțiilor pe care municipalitatea le-a purtat cu firma constructoare aceasta a dat asigurări că vor suplimenta numărul de echipe din teren și vor grăbi ritmul lucrărilor, se pare că, de atunci situația nu s-a schimbat. Din cele peste trei milioane de lei alocați pentru lucrări de asfaltare în primele două trimestre ale acestui an, au fost cheltuiți doar jumătate. În cazul în care ritmul de realizare a lucrărilor nu se îmbunătățește, viceprimarul Harșovschi a arătat că se gândește să apeleze la juriștii din Primărie, care să determine firma cu care Primăria Suceava are un contract încheiat pe doi ani să lucreze mai eficient și să respecte graficul lucrărilor, asumat prin contract.

“In această săptămână continuăm cu lucrările începute pe strada Scurtă, aleea Nucului, parcările din George Enescu. De asemenea, sunt în continuare în desfășurare lucrări de reparații la străzile din Burdujeni, Obcini, strada Florilor dar și la parcarea din spatele cofetăriei Studențeasca. Până nu se apropie de finalizarea lucrărilor care sunt deja începute nu începem altele pentru că nu au suficiente echipe . Până nu se încheie lucrările începute deja, nu începem altele pentru că mută echipele dintr-o parte a orașului în cealaltă. Nu putem începe lucrări în tot orașul și să le lăsăm neîncheiate”, a explicat ieri viceprimarul Lucian Harșovschi.

Primarul Ion Lungu a anunțat că, începând cu această săptămână, municipalitatea va relua comandamentele în care firmele care  vor fi nevoiți să dea raportul asupra stadiului de realizare a lucrărilor pe care le au în desfășurare și de asemenea să demonstreze că respectă graficul lucrărilor pentru care au încheiat un contract cu Primăria Suceava. In cadrul comandamentelor edilul sucevean va avea discuții și cu firmele care execută lucrări de investiții în municipiul Suceava: modernizarea rețelei de termoficare, zona de agrement sau modernizarea sistemului de iluminat public.
După finalizarea licitației pentru alegerea furnizorului care se va ocupa de lucrările de asfaltare, până în anul 2018, a fost declarată câștigătoare asocierea dintre SC Autotehnorom SRL și SC OPR Asfalt SRL. Valoarea totală a contractului încheiat între municipalitate și firmele câștigătoare este de aproximativ 28 de milioane de lei, acestea urmând să asfalteze străzile din municipiu până în octombrie 2018. (Alexandra IONICA)

 

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …

One comment

  1. Deh, carpeala si aia facuta in bataie de joc. Ce mai! Suceava este cel mai mizerabil, cel mai poluat si urat oras din tara, cu, conducatori care habar nu au sa gestioneze si sa conduca un oras. Banii nostrii aruncati pe apa sambetei. Daca Sucevenii sunt prosti si tac din gura, asta e, suportam toti consecintele alegerii facute de unii, la alegerile locale. Ar trebui sa puna mana pe dictionarul limbii romane si sa invete ce inseamna cuvantul EDIL. Daca ar avea demnitate, TOV Lungu si TOV Harshovschi si-ar da demisia, dar cum in Romania nu exista asa ceva defilam cu ei in continuare.