Monday , February 6 2023

Harșovschi: Noua seră floricolă a Primăriei Suceava are termen de finalizare în decembrie 2021

Noua seră floricolă a Primăriei Suceava va fi gata până la sfârșitul acestui an. Noua seră se construiește pe o suprafață de 6595 mp, pe structură metalică, cu închideri din panouri din sticlă și va avea 1461,5 mp de suprafață acoperită. De asemenea, proiectul presupune pentru angajați o anexă cu birouri și vestiare. Valoarea lucrărilor este de 1.952.142,32 RON + TVA, iar „termenul de finalizare este decembrie 2021”.

Un anunț în acest sens a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi, care a verificat cum merg lucrările la această investiție și, într-o postare recentă pe contul său de facebook, a precizat că va fi utilă pentru producerea florilor cu care se înfrumusețează an de an spațiile verzi din oraș, îndeosebi sensurile giratorii și lateralele străzilor principale.

„Suntem în anotimpul în care natura renaște, iar orașul prinde viață, ajutat fiind de copacii înfloriți, dar și de miile de flori plantate de municipalitate. În fiecare an, ne dorim ca Suceava să fie un oraș al florilor, de care să se bucure toți sucevenii. Colegele noastre au produs anul acesta 156.300 fire de flori, printre care: mușcate, crăițe, petunii, cana indica, gura leului, gazania, celosia, dalia, salvia.

Mai mult decât atât, ne dorim ca noi să producem material săditor pentru întregul oraș. În prezent, municipiul Suceava are spațiu insuficient pentru a-l produce, motiv pentru care lucrările la construcția unei noi sere sunt în toi”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi. (D.P.)

Vezi si

USV ocupă locul 6 la nivel național și poziția 1.464 pe plan mondial, conform Webometrics Ranking of World Universities 2023

Ediția din ianuarie 2023 a clasamentului mondial Webometrics Ranking of World Universities plasează Universitatea ”Ștefan …