Monday , April 15 2024

Harșovschi: Candidaturile se anunță cu șase luni înainte. Până atunci să ne facem treabă. Politico-administrativ, suntem în campanie electorală tot timpul

Întrebat dacă, din partea PNL, va candida el sau actualul primar Ion Lungu la un nou mandat de primar al Sucevei, Lucian Harșovschi a evitat un răspuns tranșant. „E mult până peste doi ani de zile … Ar trebui să îl întrebați pe el (Ion Lungu). În ceea ce mă privește, am să răspund (la întrebarea cu privire la o eventuală candidatură) când va fi momentul … Eu am fost, sunt și rămân un om de echipă. Sunt din 2000 în politică. Am împlinit 40 de ani, deci nu mai mă consider așa o tânără speranța politică și, spun eu, am învățat destul de multe lucruri bune de la anumiți oameni; unele le înveți din mers, altele din experiența altora și am învățat și acest lucru: doar în echipă poți să faci anumite lucruri. Nu ești nici cel mai bun, nici cel mai frumos, mai „extraordinar”. Trebuie să ai o echipă în jurul tău care să se priceapă la toate. Când va fi momentul de candidatură, atunci vom spune. Nu am de ce să spun acum că vreau sau că nu vreau”, a spus Lucian Harșovschi.

El a precizat că știe de ultima poziție publică a primarului liberal Ion Lungu cum că nu mai candidează, dar – probabil din circumspecție – a precizat că dacă s-a schimbat ceva, atunci tot primarul Ion Lungu va fi cel care va trebui să anunțe public „la un moment potrivit”. „Mai avem doi ani de zile de treabă. Candidaturile se anunță cu șase luni înainte. Atunci se intră în campanie electorală. Până atunci să ne facem treabă că asta este cel mai important. Altfel, chiar nu mai ai de ce candida”, a declarat Lucian Harșovschi.

El pornește de la faptul că 2024 este un an complicat din punct de vedere politic și din punct de vedere al alegerilor, fiind foarte multe alegeri iar până la alegerile locale sunt alegerile europarlamentare din mai 2024, „apoi vin alegerile locale care, teoretic, ar trebui să se țină în iunie, dar practic mandatul este pe patru ani – cum scrie și în Constituție – și am fost aleși în septembrie 2020 și atunci tot în septembrie 2024 ar trebui să fie alegerile locale”. În decembrie 2024 ar trebui să fie și alegerile parlamentare și tot în acea perioadă trebuie să fie și prezidențialele. „Vom vedea ce va fi, dar din punct de vedere politico-administrativ noi suntem în campanie electorală tot timpul. Încercăm să ne facem treabă că de asta suntem aleși. Nu apărem doar atunci în 2024, cu ceva timp înainte și să spunem că „vom face!”. Acum mai luăm și corturi și supărări … Dacă alte formațiuni au competiții interne pentru a desemna contracandidatul, noi (PNL) avem și primar și viceprimar și președintele de Consiliu Județean și vicepreședinți, plus oameni care ar putea să facă oricând o rocadă (s.r.). Pepiniera este atât din punct de vedere profesional, administrativ, cât și din punct de vedere al experienței”, a spus Lucian Harșovschi. El a ajuns viceprimar în 2008, la vărsta de 26 de ani. (D.P.)

Vezi si

Din nou strada din fața Parcului Copilului devine pietonală în zilele de duminică

Începând de duminică, 14 aprilie, strada Calea Burdujeni – porțiunea din zona Parcului Copilului – …