Saturday , May 18 2024

Haine de 40.000 de lei, posibil contrafăcute, confiscate de polițiști în urma unor razii la Suceava și Fălticeni

Sâmbătă, 20 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiilor Fălticeni și  Suceava pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Astfel, în baza datelor deținute și a documentării anterioare a acțiunii, au fost efectuate două controale la două unități economice având ca profil comercializarea articolelor de îmbrăcăminte.

Urmare a neregulilor constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea obligației de a utiliza aparate de marcat eletronice fiscale. De asemenea, a fost confiscată suma de 935 lei, rezultată din vânzări în ziua controlului. Totodată, au fost constatate în flagrant 2 infracţiuni privind drepturile de autor și protejarea mărcilor și indicațiilor geografice.

În urma controalelor, polițiștii au dispus ridicarea în vederea expertizării  a aproape 200 de  articole vestimentare inscripţionate cu mărci înregistrate şi protejate pe teritoriul României, în valoare de 38.000 lei.

La Fălticeni, a fost depistată o firmă  care a expuns spre comercializare  obiecte din material textil (îmbrăcăminte), având inscripţionate mărci protejate și de prestigiu, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Au fost ridicate un număr de 104 produse, reprezentând obiecte industriale  în valoare de 23.000 lei. Faţă de societatea în cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărci. Firma a fost și sancționată cu suma de 12.000 lei  și a fost confiscată suma de 935 lei (suma provenită din încasări și nefiscalizată).

De asemenea, de la o societate comercială din municipiul Suceava, care a expuns spre comercializare îmbrăcăminte având inscripţionate mărci de prestigiu fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute,, au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte industriale  în valoare de 15.000 lei. Și în acest caz polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii.

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …