Wednesday , February 8 2023

Guvernul Cioloș a deblocat fondurile pentru cadastrarea gratuită a proprietăților din toate localitățile județului Suceava

 A anunțat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Fluturcadastru


Gheorghe Flutur, în calitate de președinte al Consiliului Județean Suceava, a apreciat că inițiativa Guvernului condus de Dacian Cioloș de a debloca fondurile pentru lucrările de măsurare și înregistrare gratuită a proprietăților în cartea funciară este binevenită pentru următorii doi ani, ”ani de foc” în care vor fi prinse la cadastrare toate localitățile județului nostru.
Gheorghe Flutur a amintit că în primul său mandat în fruntea Consiliului Județean a demarat procesul de întabulare gratuită a proprietăților prin programul CESAR al Băncii Mondiale în localitățile Moara, Adâncata, Mănăstirea Humorului, Horodniceni și Dărmănești, lucrarea de la Moara fiind finalizată deja pentru întreaga localitate pentru un număr de 12.451 imobile.
Președintele CJ Suceava a mai arătat că în acest an Guvernul Cioloș a aprobat cadastrarea gratuită pentru mai multe localități sucevene, lucrările fiind finanțate de Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară.
Gheorghe Flutur a explicat că finanțarea pentru efectuarea acestor lucrări este multianuală, în cuantum fix de 60 lei/ carte funciară. Astfel, sunt lucrări în execuție la Cornu Luncii, Capu Câmpului, Bosanci, Berchișești, Iaslovăț, Ilișești, Liteni și Siret. Pentru localitățile Ciprian Porumbescu, Moldova Sulița, Ostra, Rădăuți, Salcea, Stroiești și Stulpicani există încheiate contracte de finanțare și de execuție, urmând ca predarea documentelor să fie făcută începând cu anul 2017. ”Anul viitor sperăm să intre la rând și celelalte localități ale județului. Pentru aceste lucrări sunt fonduri europene prin Programul Operațional Regional, iar din 2017 fiecare localitate va trebui să aibă contract și să stabilească un calendar pentru demararea procesului de cadastrare și înregistrare gratuită a proprietăților în cartea funciară. Apreciez în mod deosebit inițiativa Guvernului Cioloș, care a legiferat și a deblocat fondurile în acest an pentru cadastru gratuit. În acest fel se poate recupera timpul pierdut în ultimii ani în domeniul cadastrului”, a mai spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. (O.S.)
 
 
 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …