Wednesday , February 8 2023

Grupul Holzindustrie Schweighofer își schimbă numele 

Grupul Holzindustrie Schweighofer, una dintre cele mai mari companii  procesatoare de lemn a decis să-și schimbe numele în HS Timber Group. Fabricile Grupului – cele trei fabrici de cherestea de la Sebeș, Rădăuți și Reci, precum și fabrica de panouri din lemn masiv  de la Siret, împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – vor funcționa sub numele de HS Timber Productions. Fabrica de panel din România (Comănești) va funcționa sub numele de HS Baco Panels.

Confruntat în ultimii ani cu numeroase acuze în România și cu refuzul unor mari rețele de bricolaj de a continua colaborarea, Grupul Holzindustrie Schweighofer susține că „logica din spatele noului nume este foarte simplă – numele Grupului trebuie să fie ușor de înțeles, de pronunțat și de reținut pentru persoane de toate naționalitățile. „Timber“ înseamnă „material lemnos, ­che­restea” și este materia primă din care sunt prelucrate produsele de înaltă calitate ale Grupului, iar HS reprezintă acronimul numelui original Holzindustrie Schweighofer și este legătura între vechiul nume și noul nume”.

Schimbarea numelui nu afectează structura managerială, a acționariatului, independența și structura organizațională a Grupului: HS Timber Group și, prin urmare, filialele HS Timber Productions și HS Baco Panels vor rămâne sub umbrela Evergreen Private Foundation (fosta Schweighofer Private Foundation). Gerald Schweighofer se va implica în continuare la nivelul Grupului, va contribui cu expertiza și experiența sa în management și cu pasiunea sa pentru lemn.

Schimbările pe care le presupune actualizarea numelui vor fi implementate în săptămânile următoare, se arată într-un comunicat transmis de  Holzindustrie Schweighofer.

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …