Monday , March 4 2024

Greva generală continuă la AJOFM și AJPIS Suceava. La Casa de Pensii și Direcția de Sănătate Publică au loc proteste spontane

Activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava și cea de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava sunt, în continuare, sistate. Publicul nu are acces în instituție, însă poate obține informații la telefonul instituției 0230 523279 și prin email. Toate solicitările beneficiarilor pot fi transmise prin poșta electronică pe perioada grevei generale, iar după încetarea protestelor vor primi răspunsurile.

Angajații AJOFM au organizat, timp de mai multe zile, proteste spontane în fața instituției, după care a avut loc o grevă de avertisment, la care au participat și salariații AJPIS Suceava, care lucrează în aceeași clădire cu ei. Luni, 27 noiembrie, funcționarii din cele două instituții au intrat în grevă generală pe termen nelimitat și spun că nu vor înceta protestele până nu le vor fi soluționate revendicările.

Marți, protestatarii au fost mai hotărâți și au venit pregătiți cu pancarte și un banner pe care au trecut mesajele cele mai importante, care vor să ajungă până la decidenți, dar și cu vuvuzele și au scandat minute în șir ”Nu renunțăm!”, îndurând frigul de afară, încă de la primele ore ale dimineții.

În mai multe județe din țară, angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii se află în grevă generală pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă sau organizează proteste spontane, zilnic.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii a transmis că rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi. Aceștia au transmis că își cer scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor.

Marți, angajații Casei Județene de Pensii Suceava au făcut din nou un protest spontan, la fel ca în fiecare zi, în ultimele trei săptămâni, ieșind în fața instituției cu pancarte, însă programul cu publicul s-a desfăurat fără întreruperi. și la Direcția de Sănătate Publică Suceava a continuat, marți, seria protestelor spontane, însă salariații care au ieșit în fața instituției nu au stat o oră întreagă, din cauza frigului de afară. (O. NUȚU)

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …