Wednesday , February 8 2023

GRAFICE – Creștere semnificativă a numărului de persoane testate pozitiv cu coronavirus în județul Suceava. DSP va propune suplimentarea numărului de spitale suport COVID-19

Miercuri, 21 octombrie, la ora 18:00, la Prefectura Suceava a avut loc o  ședintă extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, la care au participat și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, directorul medical, dr. Marius Grămadă, managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Subiectele discuțate au vizat analiza situației epidemiologice de la nivelul județului Suceava, conform datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, ce arată o creștere semnificativă a persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, precum și măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic.

În acest context a fost prezentată membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Analiza statistică în contextul Pandemiei COVID-19, realizată de C.J.C.C.I Suceava (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției) în perioada 01.10-21.10.2020.

Situația CJCCI a fost întocmită pe baza datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru perioada 01.10.2020 – 21.10.2020 și a avut în vedere următoarele aspecte:

  • Situația centralizatoare la nivelul CJCCI Suceava cu privire la: persoane testate, persoane cu rezultat pozitiv, teste negative, teste incerte, persoane internate în spital/externate, persoane vindecate, persoane decedate.
  • Incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori la nivel de județ în perioada 01.10.2020 – 21.10.2020.
  • Situația națională a cazurilor de COVID-19 și repartizarea acestora pe județe.
  • Evoluția situației persoanelor aflate în carantină/ieșite din carantină, izolare/ieșite din izolare.
  • Incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori la nivelul UAT-urilor din județul Suceava de la începutul lunii și până în prezent (cu focare și fără focare).
  • Evidența paturilor ATI – sector COVID – 19, la nivelul judeșului Suceava.
  • Situația paturi ATI, grad de ocupare, la nivelul județului Suceava.

Analiza prezentată și susținută de specialiștii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, relevă faptul că situația epidemiologică la nivelul județului Suceava impune adoptarea de măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, prevăzute de Hotărârea Guvernului României nr. 856/2020.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Suceava au subliniat că potrivit planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul empidemiei Covid-19 cuprins în Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/03.04.2020, rețeaua de spitale la nivelul județului și unitățile-suport pentru spitalele de faza I și faza II este stabilită prin protocol de colaborare sub coordonarea D.S.P. Suceava și a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava.

Într-o primă etapă a fost recomandat ca spitalele de suport să nu fie reprezentate de spitalele importante de urgență din zonă, care pot asigura asistența medicală pentru celelate urgențe medico chirurgicale.

Dr. Alexandru Calancea a precizat că Spitalul Județean Suceava este desemnat ca spital suport pentru a putea asigura asistența medicală pentru urgențele non-covid, în condițiile în care Spitalul Municipal Rădăuți a fost desemnat ca suport doar prin secția de boli infecțioase.

În funcție de caracteristicile județene, de afecțiunile asociate și de posibilitatea asigurării circuitelor separate pentru pacienții suspecți cu virusul SARS-COV-2 până la confirmarea prin testare, precum și de posibilitatea tratării formelor ușoare de pacienți Covid-19, Direcția de Sănătate Publică Suceava poate stabili și alte unități sanitare pentru internarea acestor pacienți.

În acest sens, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean a precizat că joi dimineață va înainta către Ministerul Sănătății lista cu suplimentarea de unități sanitare de suport COVID-19 destinate tratării pacienților cu forme ușoare.

Ulterior, propunerea DSP Suceava va fi supusă aprobării CJSU Suceava în ședința extraordinară de mâine, 22.10.2020, ora 12:00, în care vor fi analizate și propunerile privind adoptarea unor măsuri suplimentare la nivelul unor localități din județ.
secretarasite

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …