Wednesday , November 30 2022

Grădiniţele cu Program Prelungit din judeţ abia fac faţă cererilor de înscriere pentru grupele mici

Inscrierile în învăţământul primar şi preşcolar încep luni, 16 februarie 2015 u părinţii preşcolarilor suceveni au început deja să ia cu asalt grădiniţele. Grădiniţa cu Program Prelungit “Prichindel” Suceava pune la dispoziţia părinţilor 80 de locuri la grupa mică pentru anul şcolar ce vine. Grădiniţa cu Program Prelungit “Guliver” Suceava şi-a propus să păstreze numărul de gupe şi pentru anul şcolar 2015 – 2016. La “cămine” părinţii plătesc între 8 şi 10 lei pe zi pentru mesele micuţilor

gradinita


Inscrierile în învăţământul primar şi preşcolar încep luni, 16 februarie 2015, însă la grădiniţele din judeţ, părinţii au venit deja să întrebe dacă-şi pot rezerva locuri pentru micuţii lor.
In topul preferinţelor au rămas Grădiniţele cu Program Prelungit deoarece cei mai mulţi dintre părinţii suceveni lucrează şi nu au în grija cui să-şi lase copiii. Mama unui copil ce este la o Grăginiţă cu Program Prelungit în Suceava a spus că se declară foarte mulţumtită de tot ceea ce i se oferă copilului şi în primul rând de siguranţa de care beneficiază acesta. “Plec la serviciu liniştită ştiind că copilul meu este bine îngrijit”, a declarat mulţumită, mămica.
Grădiniţa cu Program Prelungit “Prichindel” Suceava pune la dispoziţia părinţilor 80 de locuri la grupa mică pentru anul şcolar ce vine. In prezent 400 de copii fecventeză grădiniţa, aceştia sunt împărţiţi în 12 grupe, iar numărul de grupe va rămâne acelaşi şi pentru anul viitor. Părinţii trebuie să plătească 8 lei pe zi pentru mesele care le sunt date copiilor, însă, în funcţie de rezultatele anchetei de două săptămâni realizate de grădiniţă se stabileşte preţul pentru anul următor. “Realizăm o anchetă alimentară pe parcursul a două săptămâni şi în funcţie de rezultatele acesteia stabilim, împreună cu părinţii, preţul pe care aceştia trebuie să îl plătească pentru mesele micuţilor pentru anul următor”, a declarat Anişoara Târnovan, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit “Prichindel” Suceava.
La Grădiniţa cu Program Prelungit “Guliver” Suceava şi la Grădiniţa cu Program Prelungit “ABC” care este subordonată primei, sunt 17 grupe şi 619 preşcolari. Cinci grupe termină anul acesta învăţământul preşcolar şi se iniţiază în învăţământul primar, iar pentru anul şcolar viitor, grădiniţa îşi propune să constituie tot cinci grupe de preşcolari.
Pentru cele trei mese pe zi de care beneficiază preşcolarii, părinţii trebuie să plătească 10 lei, această sumă este propusă şi pentru anul viitor. “Serviciile pe care le oferim sunt printre cele mai bune şi suntem convinşi că vom avea acelaşi număr de cereri de înscriere ca şi în anii precedenţi”, a declarat Maria Matei, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit “Guliver” Suceava.
Părinţii care lucrează cu program fix, preferă să îşi ducă copiii la “cămin” decât să îi lase cu o bonă deoarece în aceste instituţii cei mici învaţă să fie responsabili şi se pregătesc mai bine pentru viaţa socială ce urmează. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …