Saturday , July 20 2024

Grădiniță și trei parcări pe locul a 69 de garaje din Obcini

Conducerea Primăriei Municipiului Suceava are în vedere realizarea unei grădinițe în cartierul Obcini și chiar dacă a renunțat la locația avută în vedere cu câțiva ani în urmă (curtea Școlii Ion Creangă), a fost identificată o altă suprafață pe care primarul Ion Lungu o consideră pretabilă. Construcția respectivă, după cum a specificat edilul în conferința de presă de miercuri, 3 martie, ar putea fi realizată pe un teren situat pe strada Duzilor (situată între bulevardul 1 Decembrie 1918 și str. Corneliu Coposu).

În sensul celor anterior precizate, primarul Ion Lungu a declarat în conferința săptămânală de presă că, într-o primă fază, vor fi dărâmate 69 de garaje de acolo iar asta pentru a face loc atât pentru construcția grădiniței, cât și pentru amenajarea a trei parcări de reședință. Totuși, Ion Lungu a spus că lansează acest proiect în dezbatere publică și că apoi va iniția proiectul de hotărâre de consiliu local aferent demarării proiectului de amenajare a grădiniței.

„Aceste propuneri sunt din acest moment în dezbatere publică. Voi iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Local. Vom avea discuții în Consiliul Local și, în măsura în care se aprobă, vom merge mai departe cu tot ceea ce este necesar”, a spus Ion Lungu. El a adăugat că grădinița urmează să se construiască în baza unui proiect pentru care vrea să acceseze fonduri europene. „Vrem ca până la jumătatea acestui an să definitivăm locația”, a spus Ion Lungu.

Primarul a reamintit că municipalitatea a pierdut peste 2 milioane de euro fonduri europene în urmă cu câțiva ani pentru ridicarea unei grădinițe în curtea Școlii Ion Creangă după ce personalul unității de învățământ s-a opus. (D.P.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …

2 comments

  1. O idee excelentă!!! Nu este normal sa existe garaje într-o zonă centrală. Și așa proprietarii le folosesc pentru depozitare și parchează mașinile tot afară. Se va schimba în bine aspectul zonei.

  2. Pe cand demolarea tuturor cotetelor denumite impropriu ”garaje” si amenajarea de parcari moderne ?