Wednesday , June 19 2024

Grădinița Nr. 1 din Vicovu de Sus, inaugurată după un amplu proces de renovare

“Ceea ce am inaugurat astăzi nu este doar o clădire, ci un nou angajament față de educația și bunătatea copiilor noștri, față de viitorul lor și al comunității noastre”, a spus primarul Vasile Iliuț.

Primăria din Vicovu de Sus a terminat recent lucrările de renovare și modernizare a Grădiniței cu Program Normal Nr. 1 din localitate.

Inaugurată marți, în prezența primarului Vasile Iliuț, a reprezentantului  Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, Daniel Hrenciuc, și a mai multor cadre didactice din zonă, unitatea de învățământ găzduiește două grupe de copii, care se bucură acum de săli de clasă spațioase, dintre care una destinată activităților extracurriculare, respectiv “Clubul de Desen” și “Clubul de Limbi Străine”.

De asemenea, după renovare, Gradinița dispune de grupuri sanitare adaptate preșcolarilor, de un miniparc și un loc de joacă.

“Nimic nu poate da o valoare mai mare unei comunități decât educația, care este motorul creativității și garanția integrării sociale. De aceea noi, în orașul Vicovu de Sus, am considerat mereu că strategia câștigătoare pe termen lung este investiția în grădinițe și școli. Rezultatele se văd deja, dar am convingerea că vor fi tot mai evidente pe măsura trecerii timpului. Ceea ce am inaugurat astăzi nu este doar o clădire, ci un nou angajament față de educația și bunătatea copiilor noștri, față de viitorul lor și al comunității noastre”, a spus primarul Vasile Iliuț.

“Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Vicovu de Sus din reprezintă un mediu sigur și adecvat pentru desfășurarea activităților zilnice, unde copiii din localitate să se simtă în permanență înconjurați de dragoste”, a adăugat consilierul educativ,, prof. Maria-Daniela Mironescu.

La rândul său, Iuliana- Nicoleta Aluculesei, directorea Şcolii Gimnaziale Nr 1. din Vicovu de Sus, unitate de care aparține și grădinița cu același număr, a precizat: “Este un vis împlinit, la care am muncit mult, chiar și până la 3 dimineața, un proiect care, fără ajutorul și sprijinul autorităților locale, nu s-ar fi realizat. Aducem mulțumiri alese domnului primar pentru implicarea domniei sale în crearea unui spațiu modern, adecvat micuților de la grădinița noastră. Avem o bijuterie de grădiniță, aici este parte din sufletul fiecăruia dintre noi. Copiii se pot bucura de un proces de învățământ la cele mai înalte standarde”.

Inspectorul școlar Daniel Hrenciuc a apreciat fructuoasa colaborare a conducerii școlii cu autoritățile locale, precizând că Şcoala Gimnazială Nr.1 din Vicovu de Sus are “un aer nou, tineresc, plin de vivacitate”.

Toți cei prezenți la inaugurarea Grădiniței cu Program Normal Nr. 1 din Vicovu de Sus s-au răcorit la final cu o delicioasă înghețată oferită de “Mașina de înghețată magică”. (D.C.)

Vezi si

Serviciul de Probațiune Suceava a suspendat activitatea cu publicul în semn de protest pentru neplata integrală a salariului

Miercuri, 19 iunie, consilierii de probațiune din toată țara, afiliați sau neafiliați Sindicatului Național al …