Monday , October 3 2022

Grădinița „Dumbrava Minunată”, inaugurată la începerea anului școlar (FOTO)

O grădiniță de un milion de euro a fost inaugurată, luni, de primarul Sucevei, Ion Lungu, la începutul anului școlar. Inaugurarea grădiniței de pe strada Dobrogeanu Gherea, cunoscută de suceveni cu denumirea „Dumbrava Minunată”, s-a făcut însă nu doar în prezența primarului Ion Lungu, ci și a deputatului Ioan Bălan – cei doi sosind la un interval de cel mult un minut unul după altul – și a consilierilor locali precum Sanda Maria Ardeleanu, Geniloni Sfeclă, Adrian Arămescu, Daniel Ungurian.

Oaspeții au fost primiți cu pâine și sare de doi copilași îmbrăcați în costume populare iar Preasfinția Sa Damaschin Dorneanul a oficiat o scurtă slujbă după care a sfințit încăperile grădiniței.

Extinderea și modernizarea grădiniței este o lucrare amplă pentru care Primăria Suceava a început demersurile în vederea obținerii finanțării cu ani de zile în urmă. Apoi a durat o vreme până să organizeze licitația de atribuire a lucrărilor și lucrările propriu-zise care  au fost efectuate (în mare parte) în vreme de pandemie.

Practic, în ultimii doi ani, clădirea a fost extinsă și modernizată printr-un proiect finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. Din suma de circa un milion de euro despre care a spus edilul că a valorat lucrarea, aproape 25% au reprezentat contribuția Primăriei, deci o sumă importantă a fost virată și de la bugetul local.

Finalizate lucrările cu ceva vreme în urmă, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 din municipiul Suceava a fost totuși inaugurată la începutul noului an școlar, mai degrabă în mod simbolic. Și totuși nu s-a omis a se evidenția și colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, dar și cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. După cum a explicat primarul, la data la care s-a pus problema foarte serios cu privire la amploarea lucrărilor nu s-a știut ce soluție să fie pentru copiii care învățau la grădiniță. Și aceasta a venit din partea Arhiepiscopiei care a pus la dispoziție spații pentru preșcolari, cu condiția ca Primăria – ceea ce s-a și întâmplat, după cum a spus primarul Ion Lungu – să asigure transportul copiilor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Tânăr de 26 de ani mort, după ce a intrat cu mașina într-un TIR, la Câmpulung Moldovenesc

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață,la ieșirea din Câmpu­lung spre Suceava. Din cauza vitezei, tânărul …