Sunday , February 5 2023

Gospodărie din Râșca, distrusă de un incendiu pornit de la un foc făcut pentru arderea vegetației uscate

Luni, în jurul orei 14, pompierii au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu care cuprinsese o gospodărie din Râșca. La fața locului au intervenit  Detașamentul de Pompieri Fălticeni cu 2 autospeciale de intervenție, Detașamentul de Pompieri Suceava cu 1 autospeciala de intervenție și 3 Servicii Voluntare pentru Situații de Urgenta cu 3 autospeciale.

Mai bine de trei ceasuri, pompierii au luptat pentru stingerea focului în care au ars o casă de locuit (bătrânească) pe aproximativ 60 mp, bucătăria de vară, corp comun cu o anexă, pe 40 mp, adăpostul de animale, corp comun cu depozitul de furaje, pe 40mp, două stoguri de fân și alte bunuri. În incendiu a pierit un porc. Flăcările s-au propagat la gospodărie de la un foc deschis în spații deschise, făcut pentru arderea vegetației uscate, pe un teren învecinat. Vântul puternic a favorizat propagarea cu rapiditate și dezvoltarea incendiului. Pompierii și voluntarii au localizat flăcările, înainte ca acestea să se propage la o altă casă de locuit din aceeași gospodărie (P+1), care a fost salvată, cu tot cu bunurile aferente. Nu s-au înregistrat victime omenești.

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …