Thursday , September 23 2021

Gospodărie din Bilca, distrusă de un incendiu puternic, pornit de la o butelie defectă. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri grave     

Duminică seara, la ora 22.44, la 112 a fost anunțat un incendiu la o casă din comuna Bilca. La fața locului s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la locuința cu nr. 13 din Bilca, aparținând lui C. Viorel, de 34 ani, localnic și din primele investigații s-a stabilit că la locuința acestuia a avut loc o explozie a unei butelii de aragaz, în urma căreia acesta a fost rănit și a izbucnit incendiul. Din cercetări s-a stabilit că proprietarul locuia singur în imobilul format din casă de locuit și anexe gospodărești. În data de 01.08.2021, în jurul orei 22.30 acesta a venit la acest imobil de pe raza localității Bilca și după ce a intrat în interiorul locuinței, la scurt timp, a avut loc o explozie în urma căreia bărbatul a suferit leziuni corporale, respectiv arsuri pe corp.

După explozie victima a ieșit singură din imobil, fiind găsită la scurt timp, în stare de inconștiență, întinsă pe sol în curtea imobilului, de persoanele alertate de zgomotul produs de explozie și care s-au deplasat la fața locului. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul ”arsură gr. 2-3 pe aproximativ 35% din suprafața corporală”, ulterior fiind transferat la un spital din municipiul Iași.

Explozia din interiorul locuinței a fost urmată de un incendiu care s-a manifestat generalizat la casa de locuit și la o anexă gospodărească din lemn, corp comun cu locuința, cu pericol de  propagare la celelalte anexe gospodărești (adăpost de animale, bucătărie de vară). Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Vicovu de Sus cu două autospeciale de stingere și modulul SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți cu două autospeciale de stingere precum și pompieri voluntari din cadrul S.V.S.U. Bilca, Frătăuții Noi și Gălănești cu patru autospeciale de stingere.

În urma incendiului au ars casa de locuit construită din lemn și acoperișul acesteia, confecționat din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de cca 85 m.p, cca 15 m.p. acoperiș confecționat din lemn și învelitoare din tablă al unei anexe corp comun cu casa de locuit, precum și bunuri din interiorul casei de locuit. S-au degradat  pereții și tavanul anexei.

În urma efectuării în comun a cercetării locului faptei împreună cu pompierii militari, a investigațiilor efectuate de lucrătorii de poliție, s-a stabilit faptul că explozia s-a produs în încăperea cu destinația de bucătărie din acea locuință, datorită unei acumulări de gaze provenind de la o butelie defectă care se afla în acel loc, explozia fiind declanșată de acționarea de către victimă a întrerupătorului din cameră pentru aprinderea iluminatului interior. Din investigații a rezultat faptul că victima a simțit miros de gaze atunci când a intrat în încăpere, dar cu toate acestea a acționat acel întrerupător. Pompierii militari au stabilit faptul că sursa probabilă de aprindere a fost un arc sau o scânteie electrică, mijlocul care a produs aprinderea fiind un comutator întrerupător. Primul material care s-a aprins a fost butan propan, iar împrejurarea determinantă a incendiului au fost scăpările de gaze combustibile.

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …