Saturday , December 3 2022

Gigi Becali a donat 5.000 de euro familiei din Ciprian Porumbescu a cărei casă a ars acum o săptămână

becali_eliberat


Familia Baciu din Ciprian Porumbescu a primit 5.000 de euro din partea lui Gigi Becali. In urmă cu o săptămână casa în care locuia familia Baciu a fost mistuită de foc, incendiu în care şi-au pierdut viaţa într-un mod tragic soţia şi cel mai mic dintre copii lui Aurel Baciu
Gigi Becali i-a donat ieri 5.000 de euro lui Aurel Baciu, din comuna Ciprian Porumbescu, bărbatul care şi-a pierdut soţia, dar şi copilaşul de trei ani, într-un incendiu devastator. Prin intermediul unei emisiuni televizate, suceveanul i-a mulţumit lui Gigi Becali pentru sprijinul acordat. In contul familiei Baciu s-au adunat deja 98.000 de lei.
Amintim că, în urma solicitării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ciprian Porumbescu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a repartizat o locuinţă modulară, care să fie pusă la dispoziţia familiei Baciu, lovită de cumplita dramă în urma căreia a pierdut doi membri şi locuinţa. Astfel, miercuri, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a monitorizat transportul modulului şi a ajutat la instalarea acestuia, astfel încât Relu Baciu şi cei doi copii ai săi să aibă un acoperiş deasupra capului, până la construcţia unei noi case. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul SC SUCT SA Suceava, care a pus la dispoziţie un utilaj. Reamintim că în urmă cu o săptămână, un copil de numai trei ani şi mama sa, în vârstă de 35 de ani, au avut un sfârşit tragic. Cei doi au murit carbonizaţi, în propria casă, în urma unui incendiu care a izbucnit în seara zilei de 26 noiembrie 2014. Tragedia s-a petrecut în localitatea Ciprian Porumbescu. Pompierii de la ISU Suceava au intervenit cu trei autospeciale, mai bine de două ore, pentru a stinge flăcările. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la casa de locuit, iar martorii prezenţi la faţa locului declarau ca în interior s-ar putea afla o femeie şi un copil. Din păcate, după ce au fost localizate flăcările şi pompierii au pătruns în interiorul casei, au fost găsite cele două trupuri neînsufleţite. Cei doi erau lângă uşă, băieţelul fiind învelit de mamă într-o pătură pentru a fi protejat. Sătenii spun că femeia se afla în curte, când a izbucnit focul şi dădea de mâncare animalelor din gospodărie. După ce a observat flăcările, ea a intrat în casă pentru a-l scoate pe băieţel din interior. Nu a reuşit însă, au căzut amândoi lângă uşa de la ieşire, cel mai probabil din cauză că au inhalat fum, şi acolo au ars de vii. Casa lor a ars în proportie de 80%, fiind salvată doar o cameră de 12 metri pătraţi. Focul s-a propagat rapid din cauză că imobilul era construit din lemn. Flăcările au mai distrus şi bunurile aflate în interiorul încăperilor afectate, precum şi acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. Din cercetările făcute de pompieri, a reieşit că incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Femeia mai avea încă doi copii, o fetiţă de 11 ani, care este la o şcoală specială şi stă în internat şi un băieţel de 6 ani, care era prin vecini la momentul producerii incendiului. Capul familiei nu era nici el acasă, fiind prin sat. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …